Що приготувати на вечерю з фаршу – 5 рецептів з різних країн

1 червня 2021, 11:07
Найсмачнішими з фаршу виходять соуси для макаронів, тушковані овочі та рулети

Макарони, як і рис, краще готувати у каструлі

Якщо стоїть завдання організувати ситну й оригінальну вечерю, то на допомогу приходить фарш. Будь-який. У тому сенсі, що хтось віддає перевагу курячому, хтось яловичому, хтось змішаному – це справа смаку. Інше питання – приготувати з цим фаршем оригінальну їжу. Нижче зібрані одні з кращих рецептів з різних країн, які можна сміливо готувати і дивувати всіх, хто це їстиме.

    Паста з м'ясним соусом

    Реклама

    Паста з м'ясним соусом. Фото: pixabay.com

    Інгредієнти

    • Сіль, мелений перець
    • Рігатоні або інша середня паста – 340 г
    • Фарш з яловичини або баранини – 450 г
    • Дрібно нарізана цибуля – 1 шт.
    • Подрібнений часник – 2 зубчики
    • Томатна паста – 1/2 склянки
    • Мелена кориця – 1/2 ч. л.
    • Каєнський перець – 1/8 ч. л.
    • Червоний винний оцет – 1 ст. л.

    Спосіб приготування

    Реклама
    1. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварити пасту до стану аль денте; процідіть і поверніть в каструлю.
    2. Поки варяться макарони, обсмажте фарш у великій сковороді, розбиваючи грудочки лопаткою, впродовж 5 хвилин.
    3. Додайте цибулю і часник; приправте сіллю і перцем. Готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин, доки цибуля не стане м'якою.
    4. Додайте томатну пасту, корицю і каєнський перець, готуйте 2 хвилини.
    5. Додайте 1 1/2 склянки води, доведіть до кипіння і варіть, доки суміш не загусне, близько 10 хвилин.
    6. Влийте оцет, знову приправте сіллю і перцем.
    7. Додайте соус в каструлю з пастою і перемішайте. Подавайте, за бажанням посипавши тертим пармезаном.

    Читайте також:

    М'ясний рулет "Веллінгтон-фарш" від Джеймі Олівера

    Реклама

    Інгредієнти

    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Стебло селери – 1 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Часник – 2 зубчики
    • Печериці – 2 великих шт.
    • Розмарин свіжий – 4 гілочки
    • Заморожений горошок – 1 велика жменя
    • Яйце велике – 1 шт.
    • Яловичий фарш – 500 г
    • Готове листкове тісто – 500 г
    • Оливкова олія
    • Борошно для посипання
    • Сіль, мелений перець – за смаком

    Спосіб приготування

    1. Листкове тісто необхідно розморозити. Овочі очистіть.
    2. Цибулю, моркву, селеру і картоплю наріжте кубиками розміром 1 см.
    3. Подрібніть часник. У грибів відріжте кінчики ніжок, а гриби наріжте так само, як і овочі.
    4. Налийте у велику сковороду 2 ст. л. оливкової олії, поставте на середній вогонь і всипте нарізані овочі і гриби.
    5. Обірвіть листя розмарину, дрібно їх порубайте і додайте до овочів. Смажте, помішуючи, 8 хвилин. Всипте горошок і готуйте ще 1 хвилину.
    6. Перекладіть овочеву суміш у велику миску і дайте їй повністю охолонути.
    7. Розбийте яйце в чашку і збийте його виделкою.
    8. Викладіть у миску з овочами фарш, додайте половину збитого яйця, приправити сіллю і перцем і ретельно перемішайте.
    9. Стіл присипте борошном і розкачайте листкове тісто в прямокутник розміром 45 на 65 см. За необхідності пріпилівайте тісто борошном, щоб воно не прилипало до качалки.
    10. Розмістіть тісто довгою стороною до себе і вздовж цього краю викладіть начинку, трохи відступаючи від краю. Надайте начинці форму довгої рівною ковбаски. Змастіть краї тіста частиною яйця, що залишилося.
    11. Загорніть начинку в тісто так, щоб вона була повністю закрита, і щільно стисніть краї. Посипте деко борошном або змастіть олією і перекладіть на нього рулет. Змастіть рулет зверху і з боків яйцем.
    12. Печіть рулет 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці.
    13. Готовий рулет перекладіть на стіл і наріжте на порції. Подавайте його з овочами, картопляним пюре або салатом зі свіжих овочів.

    Лазанья з фаршем і соусом бешамель

    Лазанья з фаршем і соусом бешамель

    Інгредієнти

    • Листи для лазаньї
    • 100 г тертого пармезану

    Для м'ясного соусу

    • 700 г м'ясного фаршу
    • 800 мл помідорів у власному соку
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 2 зубчики часнику
    • 20 г вершкового масла
    • 3 ст. л. оливкової олії
    • 100 мл сухого білого вина
    • 200 мл молока
    • 1 щедрий пучок базиліку
    • 0.5 стебла селери
    • 1 ч. л. солі

    Для соусу бешамель

    • 600 мл молока
    • 60 г вершкового масла
    • 60 г борошна
    • 40 г тертого пармезану
    • Щіпка мускатного горіха

    Спосіб приготування

    1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
    2. На сковороді розігріти вершкове масло та оливкову олію, протушкуйте разом впродовж декількох хвилин.
    3. Викласти фарш і перемішати, розминаючи ложкою грудочки м'яса. Посолити, поперчити і додати дрібно нарізаний часник. Коли фарш злегка обобсмажиться та посіріє, влити вино і тушкувати ще 5 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
    4. Додати консервовані помідори без шкірки, молоко і дрібно нарізаний пучок базиліку.
    5. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще трохи солі.
    6. Поки тушкується фарш, приготувати соус бешамель. Вершкове масло покласти в сотейник з товстим дном і повністю розтопити його на плиті. Потім зняти з плити і невеликими порціями просіяти борошно в масло, щоразу добре перемішуючи, щоб масло і борошно з'єдналися і не було грудочок. Поступово додати молоко, ретельно перемішуючи.
    7. Повернути сотейник на плиту і варити до загустіння на слабкому вогні. Зняти з плити, посолити, додати дрібку мускатного горіха. Всипати 40 г натертого пармезану і перемішати.
    8. Форму для запікання злегка змастити олією. На дно тонким шаром викласти м'ясний соус (кілька столових ложок). Зверху розкласти листи пасти, потім – шар рагу і шар соусу бешамель. Посипати частиною тертого пармезану.
    9. Повторити шари ще кілька разів, закінчуючи тертим пармезаном. Накрити форму листом фольги або кришкою.
    10. Відправити лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Подавати страву гарячою.

    Читайте також:

    Мітболи в духовці по-італійськи

    Інгредієнти

    • 500 г м'ясного фаршу
    • 1 яйце
    • 1/2 склянки хлібних крихт
    • 2 ст. л. дрібно натертого пармезану
    • 1/4 ск. молока (60 мл)
    • 1 ч. л. часникового порошку
    • Сіль, перець за смаком
    • 1 ч. л. сушених італійських трав
    • 150 г моцарели
    • 800 мл томатного соусу

    Спосіб приготування

    1. Змішати в мисці всі інгредієнти для м'ясних кульок.
    2. Моцарелу вийняти з розсолу і нарізати кубиками.
    3. З фаршу зробити кульки, поклавши всередину по шматочку моцарели.
    4. Взяти форму для запікання або жароміцну сковороду, налити в неї третину соусу.
    5. Викласти кульки на невеликій відстані одне від одного.
    6. Залити мітболи томатним соусом і накрити фольгою
    7. Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.

    Читайте також:

    Чилі кон карне

    Чилі кон карне Фото: pixabay.com

    Інгредієнти

    • 1 кг яловичого фаршу
    • 1 ріпчаста цибуля
    • 3 лаврового листя
    • 4 зубчики часнику
    • 3 стручки перцю чилі
    • 3 г чебрецю
    • 1 ч. л. меленої зіри
    • Сіль, перець за смаком
    • 300 г помідорів у власному соку
    • 2 ст. л. томатної пасти
    • 1 б. консервованої червоної квасолі
    • 1 б. консервованої кукурудзи
    • 20 г соусу табаско (або за смаком)
    • 20 г вустерського соусу
    • За 1/4 шт. болгарського перцю (червоного, жовтого, зеленого)

    Спосіб приготування

    1. Цибулю, часник, чилі, свіжий чебрець дрібно порубати, додати зіру і лаврове листя, сіль і перець, обсмажити все разом у каструльці на олії.
    2. До них додати фарш (краще зробити самому, двічі пропустивши через м'ясорубку), трохи обсмажити.
    3. Додати помідори у власному соку і томатну пасту, сполоснути бляшанку з-під помідорів і додати цю воду в каструльку. Після цього на маленькому вогні тримати всю суміш 3 години, раз на півгодини помішуючи вінчиком. Якщо потрібно, можна долити трохи води або курячого бульйону.
    4. Через 2,5 години після початку готування додати квасолю, кукурудзу, вустерский соус і табаско.
    5. Нарізати болгарський перець тонкою соломкою і покласти в каструльку за 10 хвилин до закінчення приготування.
    6. Подавати чилі кон карне можна з рисом, а також з запеченою картоплею або пюре, спагеті. До нього традиційно йде сметана і зелень.

    Як вибрати якісний м'ясний фарш

    • Консистенція фаршу не мє бути пастоподібною. В іншому разі його зробили із зіпсованого м'яса, яке вже встигло втратити пружну структуру волокон.
    • Понюхайте фарш перед покупкою: він не має погано пахнути. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу.
    • Звертайте увагу на колір фаршу. М'ясо не має бути завітряним.
    • Якщо з фаршу виділяється волога – отже, в нього додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також рідина з'являється від того, що фарш заморожували.

    Тут знайдете ще 7 ідей для вечері за 20 хвилин.