7 дієвих прийомів, щоб швидко перевірити якість продуктів

30 серпня 2021, 15:28
Хороше вершкове масло, при заморожуванні, буде ламатися і кришитися. Якщо колір сиру нерівномірний, а в теплі на ньому з'являються жирні краплі, він поганий. А якість молока можна перевірити за допомогою спирту

8 прийомів, як перевірити якість продуктів

Зазвичай це відбувається так: ми дивимося на "зовнішність" потрібного продукту, потім – на терміни придатності та чи в правильних умовах зберігається товар. Але буває так, що навіть ця уважність підводить – додому ми приносимо зіпсовані продукти. А готувати їжу з неякісних інгредієнтів – це очевидна загроза здоров'ю. Ми знаємо, що з їжі не потрібно купувати про запас, тепер дізнаємося 7 прийомів, які допоможуть перевірити якість важливих для нас товарів.

Вершкове масло

Домашнє вершкове масло

Реклама

Заморозьте трохи вершкового масла, а потім спробуйте розрізати ножем. Якщо воно ідеально піддаватиметься, то перед вам підробка.

Справжнє вершкове масло при нарізанні кришитиметься і ламатиметься.

Також можна залити шматочок масла окропом і дочекатися повного розчинення. Якісне вершкове масло дасть воді молочний відтінок, а на поверхні буде молочний жир, не плівка рослинної олії.

Реклама

Читайте також:

Яйця

Свіже яйце завжди піде на дно в склянці води / Фото: Pinterest

Цей продукт максимально просто перевірити. Свіже яйце завжди піде на дно в склянці води і ляже на бік. Відповідно, погані яйця спливуть нагору.

Реклама

Але для того, щоб не проводити такі маніпуляції, уважно дивіться на термін придатності та розраховуйте, чи зможете ви використати яйця у відведений їм час.

Молоко

При додаванні спирту в якісне молоко мають утворитися пластівці

Ми всі багато разів чули, що молоко можуть розбавляти водою. Тому якщо ви купили таке, розраховувати на його природний смак не доводиться.

Експерти радять наступний метод: у пропорції 1:2 змішати молоко і спирт, потім цю суміш потрібно добре збовтати і вилити в тарілку. Якщо молоко хороше, то ви обов'язково побачите в ньому пластівці.

Читайте також:

Мед

При додаванні оцтової кислоти в поганий мед на ньому з'явиться піна

Мабуть, один з найскладніших у плані перевірки якості продуктів. Є інформація, що виробники додають у нього воду, борошно тощо.

Ось кілька способів, як перевірити мед. Наприклад, можна вмочити в ньому шматочок хліба. За певний час хліб має стати твердим. Якщо хліб розмокнув, це означає, що в меді багато води.

Також можна додати в невелику кількість меду трохи оцтової кислоти. Побачите після цього появу піни – ваш мед поганий.

Читайте також:

Цукати

Якісні цукати не втратять колір в окропі

Спочатку потрібно розуміти технологію їхнього виробництва: фрукти і ягоди варять у цукровому сиропі, потім сушать. Але іноді в асорті з цукатів можуть додати желатин, пофарбований у різні кольори.

Зрозуміло, що ми переплачуємо. Щоб уникнути цього і перевірити продукт, опустіть кілька цукатів у гарячу воду. Якщо вони втрачатимуть колір, це не цукати, а, швидше за все, пародія на них.

Твердий сир

Хороший сир "потіє" жирами, сирний продукт покривається крапельками води / Фото: Pinterest

Навіть якщо ви впевнені у відповідальності виробника вашого улюбленого сиру, все-таки спробуйте перевірити і його. Сир без рослинних жирів ніколи не кришитиметься, швидко завітрюватиметься і тріскатиметься.

Під дією сонячних променів на поганому сирі можуть з'являтися маслянисті краплі. Звертайте увагу на колір. Якщо він нерівномірний, є прожилки і різкі переходи від відтінку до відтінку – в цьому сирі є барвники.

Читайте також:

Сир

Найголовніший ворог хорошого сиру – крохмаль. Саме його додають виробники, щоб збільшити масу продукту.

Капніть на сир трохи йоду, якщо сир став синім – у ньому є крохмаль.

Рослинні жири, які токож можуть бути присутніми в сирі, перевіряються в такий спосіб: влити в сир окріп і почекати. Якщо на поверхні з'являться жирні плями, сир поганий.

Цікавий рецепт ніжного сиру халумі на грилі за рецептом Григорія Германа дізнаєтеся з відео.

Також читайте, які 8 продуктів не терплять розігрівання в мікрохвильовці.