Молоко врятує від раптової зупинки серця

Такого висновку дійшли американські вчені

Вчені з США провели дослідження, результати яких показують, що регулярне вживання молока сприяє зниженню ризику раптової зупинки серця. Вся справа в кальції, який у великих кількостях міститься в молоці. Саме його дефіцит в організмі може викликати раптову зупинку серця. Регулярне введення молока до раціону в рази зменшує ризик появи цього летального стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Раптову зупинку серця дуже часто приймають за інфаркт. Однак, якщо наслідків інфаркту можна уникнути за допомогою спеціального лікування, то раптова зупинка серця стає причиною смерті в 90% випадків. Вона виникає в ситуаціях, коли серце несподівано припиняє перекачувати кров. І якщо протягом декількох хвилин після зупинки орган не запустити за допомогою дефібрилятора, настає смерть.

Відомо, що кальцій є в складі всіх молочних продуктів – в сирах, йогуртах, сметані, кислому молоці. Але саме вживання молока надає найпозитивніший ефект на роботу серця. З метою профілактики раптової зупинки серця медичні фахівці рекомендують випивати по склянці молока тричі на тиждень або влаштовувати один розвантажувальний день через кожні 6-8 діб.

Нагадаємо, лікарі назвали найкорисніший десерт для здоров'я серця.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти