I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

12 цитат Митрополита Онуфрія про Україну і життя

Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію сьогодні виповнилося 72 роки

Митрополит Київський, предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій вважає себе, перш за все, ченцем. Свій день народження він за традицією проводить в пості, молитві і самоті на Святій Горі Афон. Він молиться про свою багатомільйонну українську паству.

Як відомо, Митрополит Онуфрій не з'являється на телеекранах і майже не дає інтерв'ю. Словами він вважає за краще молитви і добрі справи.

Настанови Блаженніший дає в своїх проповідях. Віруючі цінують його щирість і відвертість, а богослужіння, які він очолює, завжди багатолюдні. Центр інформації УПЦ опублікував деякі висловлювання Предстоятеля УПЦ з проповідей та інтерв'ю
.

239496.p

Про Україну

Україна – це багатонаціональна країна . Тут живуть українці , росіяни , румуни , молдавани , татари , представники інших народів . І нам треба навчитися поважати культуру один одного . Я завжди намагався і намагаюся поважати культуру та звичаї всіх національних громад . Не з якихось дипломатичних міркувань , а тому що Бог вчить нас любити і поважати кожну людину такою, якою вона є . Таке шанобливе ставлення завжди викликає відповідну позитивну реакцію .
 
Про українців

Всі ті переваги , які є в українського народу , вся та велич , яку він придбав за свою історію , мають коріння в Православ'ї . Все це плоди православного життя нашого народу . Щоб зберегти цю перевагу , цю велич , нам потрібно зберегти ту віру , яка дарувала нам цю велич .

Про Церкву

Церква сьогодні – це , мабуть , єдине що залишилося ланка , що з'єднує Схід і Захід , зберігає народну єдність в країні . Кожен священик знає , що у Христі етнічні , соціальні та інші відмінності відходять на другий план . Кожна людина для нас – образ Божий , який треба любити і шанувати . Але одна справа знати , а інша справа – реалізовувати це знання в житті .

Про державну владу

Церква завжди встає на захист тієї частини суспільства , яка не може сама себе захистити від свавілля , від злиднів . І посередницька функція Церкви полягає в тому , щоб нагадувати владі , що проблема існує , що є люди , яким потрібно допомогти . Державна влада , за вченням Церкви , – це служіння своїм громадянам і своїй Вітчизні . Шлях , який Церква проповідує і наполягає на ньому – це мирне вирішення всіх питань .

Про світ

Якщо немає миру в суспільстві , отже , немає Христа в душі суспільства . Бо народ повинен бути одностайним , повинен шукати справжні цінності , знаходити їх і з'єднуватися , а не розділятися . Тоді не буде того , що ми спостерігаємо в наш неспокійний час .

Про надію

Людина з чимось приходить і їй треба щось відповісти . А головна суть всіх відповідей – це в людині зайнятися надію на милість Божу , щоб людину відвести від зневіри , від занепаду . Якщо надія воскресає в людині , то вона повстає , потихеньку , потихеньку і починає жити .

Про духовне зростання

Завдання християнина на землі не тільки прийти до Церкви , але і рости духовно , над собою працювати . Прийшли до Церкви , і не важливо , хто на якому рівні стоїть – хто на дуже високому , хто на дуже низькому – все повинні над собою працювати . Це найголовніша проблема , вічна проблема . Поки є земне життя , ця проблема існує .

Про любов Бога до людей

Все , що Господь робить , все по своїй любові до людини , по своїй милості , за бажанням , щоб людина стала кращою .

Про волю Божу

Перша думка – воля Божа . Але для того щоб зрозуміти , яка перша , яка друга – вже треба мати певний духовний рівень . Треба робити вибір волі Божої через молитву , молитися навіть при такому стані , який у нас є . Якщо бурхливий стан , молитися : " Господи , ти сам знаєш , як " . І Бог керує . Бог вміє це робити .

Про терпіння

Не слід йти за духом світу цього , а треба терпіти один одного , якими ми є : дуже хороші , менш добрі , злі , дуже злі – всі одно терпіть. Терпіння – це перша форма любові , а любов веде людину до виправлення .

Про інформацію

Головним для місіонера є не інформація , а молитва . Якщо розчиняти всі молитвою , і інформацію розчиняти молитвою , то , може , ми в інформації матимемо якийсь пробіл , може таке бути , але якщо ця прогалина буде за рахунок молитви , то Бог умудрить , і ви відповісте краще , ніж маючи інформацію .

Про ставлення до життя

Є люди , які живуть одним днем і кожен день для них як останній . Вони кажуть " помолюся сьогодні , тому що , можливо , завтра вже не настане в моєму житті . Зроблю щось хороше сьогодні , тому що , можливо , завтра вже не буде такої можливості " . Ті люди , які живуть кожен день , як останній , мають добрий грунт свого серця .

Центр інформації УПЦ – за матеріалами офіційного сайту УПЦ , Центру інформації УПЦ , " Церковний вісник " , " Православ'я і світ " , " Фома в Україні " , Православие.ru , molodost.in.ua і ін.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти