Запаси на зиму: покроковий рецепт оригінальної овочевої закуски

10 вересня 2020, 13:04
Готуємо хрусткі мариновані кабачки в італійському стилі

Рулетики з кабачків

Вересень – саме час готувати апетитні овочеві закуски на зиму. Мариновані кабачки з морквою, часником і зеленню – це і смачно, і красиво. Щоб рулетики виглядали ефектніше, вибирайте невеликі овочі з тонкою шкіркою.

Кабачкові рулетики на зиму

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Маленькі кабачки або цукіні
  • Морква
  • Вода
  • Часник
  • Перець горошком
  • Зелень
Фото: скріншот з відео

Для маринаду:

Реклама
  • 1 л води
  • 1 ч.л. оцту
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кабачки тонкими поздовжніми слайсами.
  2. Тонкими смужками наріжте очищену моркву.
  3. На дно банки покладіть будь-які спеції, які ви любите: часник, перець горошком, петрушку, базилік.
  4. Кабачки скрутіть маленькими рулетиками, акуратно складіть в банки разом з морквою.
  5. Залийте окропом на 20 хвилин.
  6. Змішайте всі інгредієнти для маринаду і доведіть до кипіння.
  7. Злийте воду з банки з овочами, додайте маринад і закрийте.

Як зберігати заготовку

Реклама

Тримайте банки в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рулетики з кабачків з горіхами і сиром, а також ділилися рецептом кабачкових оладок з зеленню.