Варення з баклажанів: рецепт незвичайної заготовки на зиму

19 серпня 2020, 13:30
З баклажанів можна приготувати не тільки овочеву ікру, а й варення

Варення з баклажанів

Шукаєте рецепт незвичайної заготовки з баклажанів на зиму? Тоді приготуйте варення за нашим рецептом. Воно приємно здивує вас своїм смаком. За бажанням у варення можна додати лимонний сік, а також спеції: корицю, аніс, бадьян.

Варення з баклажанів

Реклама

Варення з баклажанів

Час приготування:

  • 3-4 години

Калорійність:

Реклама
  • 190 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 1 кг цукру
  • 1 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Зробити поздовжні надрізи на цілих баклажанах і опуститіть на 20-30 секунд в киплячу підсолену воду, щоб забрати гіркоту. Нарізати на шматочки.
  2. Покласти в каструлю, додати цукор і залити водою, її потрібно стільки, щоб вона покрила продукти.
  3. Варити на невеликому вогні, стежити, щоб баклажан вбирав воду і ставав м'яким. В процесі доливати воду. Займе це близько 3 годин.
  4. У підсумку шкірка повинна стати м'якою, легко проколюватися, тоді можна знімати з вогню і закочувати.

На замітку

Є ще один варіант приготування: змішати 1 л води і 1 кг цукру, зварити цукровий сироп, в нього кинути шматочки баклажана і проварити до потрібного м'якого стану.

Дивіться відео, як зробити варення з кабачків:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів на зиму, а також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою.