Три рецепта хумусу від Ектора Хіменес-Браво

2 вересня 2020, 17:47
Класичний хумус готують з турецького гороху

Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво

Хумус – традиційна на Близькому Сході закуска з вареного нуту (турецького гороху), подрібненого в пюре. До складу страви входить також оливкова олія, сік лимона, тахіні (паста з кунжуту) та інші добавки, залежно від рецепту.

Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво

Реклама

"Хумус – мій улюблений перекус. Ділюся з вами трьома легкими рецептами цієї закуски", – написав шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво в своєму Instagram.

Хумус з часником

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту (425 г)
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком
  • Кедрові горішки – для презентації
  • 1 1/2 ст. л. свіжої петрушки
  • 2 ст. л. води
  • Лаваш або піти для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде. Зніміть шкурки, злийте воду.
  2. З'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду.
  3. Прикрасьте кедровими горіхами і олією. Найсмачніше з лавашем або свіжими овочами.

Хумус з авокадо

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту
  • 1 авокадо
  • 1 зубчик часнику
  • 1 перець халапеньйо
  • 10 г свіжої кінзи
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Свіжа кінза – для подачі

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте нут, авокадо, часник, сік лайма і приправи. Збийте до однорідності.
  2. Під час збивання повільно додайте оливкову олію, поки хумус не стане кремовим і ніжним.
  3. Прикрасьте кінзою, томатами, нарізаними кубиками, і оливковою олією.

Хумус з бататом

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 відварений батат
  • 1 банка нуту
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль – за смаком
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1 1/2 ч. л. каєнського перцю
  • 1/4 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Кедрові горішки – для прикраси
  • 3 ст. л. води

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде.
  2. Зніміть шкурки, злийте воду і з'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні.
  3. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду. Цей рецепт зазвичай вимагає більше рідини, так як батат вбере багато води.
  4. Насолоджуйтеся з овочами або чипсами з лаваша, присипаними корицею.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері, а також ділилися рецептом хумусу з цвітною капустою від Юлії Висоцької.