Свинина з лисичками у вершковому соусі: рецепт приготування

5 серпня 2020, 17:14
Рецепт запеченої свинини з грибами, помідорами, сиром і вершковим соусом

Свинина з лисичками

Сезон лисичок в розпалі. Найсмачніше вони смажені або тушковані, хоча їх додають і в салати, і в сметану. Сушені лисички можна змолоти і використовувати як приправу.

Ми поділимося рецептом запеченої свинини з лисичками і вершковим соусом. Така страва прикрасить будь-який святковий стіл.

Реклама

Кишеньки зі свинини з лисичками

Свинина з лисичками

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 249 ккал на 100 г

Складові:

  • Свиняча вирізка – 180 г
  • Лисички – 20 г
  • Помідор – 20 г
  • Твердий сир – 30 г

Читайте також:

Реклама

Для соусу:

  • Вершки 18% – 30 г
  • Лисички – 15 г
  • Соєвий соус – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Спосіб приготування:

  1. Свинину ріжемо на три досить товстих шматочка, злегка відбиваємо і робимо в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
  2. Лисички відварюємо, ріжемо кубиками, додаємо до них так само нарізані помідори і сир, злегка солимо і фаршируємо цієї начинкою свинину.
  3. Кладемо м'ясо на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до температури 190 °С, на 10 хвилин.
  4. Робимо соус: вершки змішуємо з вареними лисичками і соєвим соусом, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.

Як подавати страву

Кладемо на тарілку свинину, поливаємо соусом і подаємо разом з картопляним пюре і бебі-морквою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з лисичками і пармезаном.