Сімейний рецепт вишневого пирога від Максима Сікори

29 вересня 2020, 12:51
Для начинки знадобляться свіжі вишні без кісточок

Дріжджовий вишневий пиріг

Популярний ведучий новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Максим Сікора знає багато рецептів смачної домашньої випічки. На цей раз він поділився рецептом вишневого пирога, який порадує вас ніжним кисло-солодким смаком і збагатить організм порцією вітамінів.

Вишневий пиріг з корицею

Реклама

Телеведучий Максим Сікора / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 мл молока
  • 70 г масла
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 150 г цукру
  • Дрібка солі
  • Ванілін
  • Кориця
  • 600 г борошна

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Підігріваємо молоко, висипаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, додаємо 150 г борошна.
  2. Вимішуємо опару і залишаємо суміш на 30 хвилин у теплому місці.
  3. Розтоплюємо масло і додаємо до опари. Туди ж вбиваємо яйце, додаємо залишки борошна і робимо тісто. Залишаємо на годину.
  4. Очищаємо вишні від кісточок, засипаємо їх цукром.
  5. Розкачуємо тісто, поміщаємо його в форму для запікання і повертаємося до вишень. Їх необхідно віджати від соку і розкласти на тісто. Присипати корицею і ваніллю.
  6. Невеликий лайфхак: щоб пиріг "не потік", присипаємо вишні крохмалем. Зверху – накриваємо тістом у вигляді мережива (форма насправді довільна, щоб були отвори). Залишаємо на одну годину. Перед випічкою – змащуємо яйцем і посипаємо цукром.
  7. Випікаємо при температурі 180-200 градусів. Чекаємо 35-40 хвилин – вишневий пиріг готовий!

Корисна порада

Реклама

Перед подачею пиріг потрібно обов'язково остудити.

Дивіться відео, як приготувати смачний вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рогалики з вишнею від Лілії Ребрик, а також ділилися рецептом лінивих вареників з вишнею.