Найпростіший рецепт куті: як приготувати на Різдво

6 січня 2021, 11:14
Рецепт приготування куті на Святвечір

Рецепти куті на Святвечір

Кутя – головна страва, яка прикрашає святковий стіл на Святвечір. Рецепти її приготування є у кожної господині: від куті із сухофруктами і цукатами до куті з рису. Нижче – класичний варіант цієї страви.

Реклама

Рецепт куті з пшениці класичний

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 232 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Пшениця – 350 г
  • Мак – 50-100 г
  • Мед – 2-3 ст. л.
  • Горіхи волоські або фундук – 100 г
  • Ізюм – 100 г
  • Курага – 100 г (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю помити і замочити у воді на 2-3 години.
  2. Потім варити крупу на середньому вогні 2.5 – 3 години, щоб стала м'якою, але сильно не розварилася.
  3. Мак залити окропом на 30 хвилин. Потім воду злити, мак розтерти до появи "макового молочка" (залишки води від запарювання біліють).
  4. До пшениці додати 2-3 ст.л. меду.
  5. Родзинки і курагу залити теплою водою і дати трохи постояти.
  6. Горіхи очистити і підсушити в духовці або підсмажити на сковороді. Потім горіхи подрібнити.
  7. До пшениці додати мак, горіхи та родзинки. Все перемішати.
  8. За бажанням додати курагу і узвар. Кутя на Різдво готова.

Корисна порада

Реклама

Блюдо повинне бути соковитим, медова заливка його просочить і в невеликому надлишку залишиться на дні страви. Подавати кутю теплою або охолодженою.

Тут зібрані рецепти м'ясних страв на Різдво і рецепти ароматної різдвяної випічки.