Головна Сьогодні

Як приготувати кутю з рису: три прості рецепти

Рецепти рису з рису на Святой вечір

Зовсім скоро настане Святвечір. Цього вечора заведено готувати пісні страви і головною прикрасою різдвяного столу, його символом, є кутя. Варіантів її приготування багато, в цій добірці зібрано 3 рецепти куті з рису.

Кутя з пропареного рису

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин + на замочування

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки пропареного рису
  • 50 г чорносливу
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 2 ст. л. меду або за смаком
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, замочити на 2 години. Відварити і посолити.
  2. Курагу, чорнослив і родзинки замочити в теплій воді. Просушити і порізати.
  3. У рис додати рослинне масло і все змішати.
  4. Залити розтопленим медом і добре перемішати.

Рецепт куті з рисом і маком

Рисова кутя
Рисова кутя
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин + на замочування

Інгредієнти:

  • 200 г рису
  • 100 г мигдалю
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г маку
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити мигдаль м'яким, залийте його окропом на 15 хвилин. Те ж саме потрібно зробити з родзинками і курагою.
  2. Мак витримати в гарячій воді протягом години, після чого подрібнити до появи білого соку.
  3. Рис варити на повільному вогні без кришки. Коли він охолоне, додати в каструлю мед, мак, сухофрукти і горіхи.

Кутя з рису поминальна: рецепт

Рисова кутя з медом
Рисова кутя з медом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 3-4 склянки води
  • 1 склянка ізюму без кісточок
  • 100 г меду або за смаком
  • 1-1,5 ст. л. цукру
  • 1-2 щіпки солі

Спосіб приготування:

  1. Зварити рис у великій кількості підсоленої води. Для цього залити рис водою, довести до кипіння, посолити, накрити кришкою і варити при слабкому кипінні 15 хвилин.
  2. Відкинути на сито, промити холодною водою.
  3. Викласти в глибоку ємність, додати мед, цукор, ретельно перемішати.
  4. Ізюм перебрати, промити, покласти в сито і обдати окропом.
  5. Змішати з рисом і подавати.

Тут зібрано рецепти оригінальних м'ясних страв на Різдво.

Всі подробиці в спецтемі Різдво 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти