Салати з тунця на Новий рік: ТОП-5 рецептів

18 грудня 2020, 15:29
Готуємо святкові салати з консервованого тунця

Тунець – один з найулюбленіших інгредієнтів святкових салатів. Бо легкий і прекрасно поєднується з багатьма продуктами, бо мило підкреслює красу страви і нарешті – він корисний. Зауважте, краще брати тунець у власному соку, а не в олії. Тож якщо є бажання відмовитися від традиційних салатів з майонезом, то наступні рецепти будуть дуже доречні.

Салат з тунцем і квасолею

Реклама

Салат с тунцем и квасолею

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 огірка
  • 4 помідори
  • 250 г консервованої квасолі
  • 200 г консервованого тунця
  • 1 маленька синя цибулина
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • Сіль, перець, італійські трави за смаком
  • зелень

Спосіб приготування:

  1. Помийте овочі. Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.
  2. Злийте рідину з консервованої квасолі. Перекладіть боби в глибоку салатницю.
  3. Зверху викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем.
  4. Філе тунця розімніть виделкою і додайте в салатницю.
  5. Прикрасьте всі кільцями синього лука і гілочками зелені.
  6. Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
  7. Подавайте салат відразу після приготування.

Читайте також:

Салат з тунцем і овочами

Реклама

Овочевий салат з тунцем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пакет салатного міксу
  • 1 великий свіжий огірок
  • 1 авокадо
  • 1 солодкий перець
  • 1/4 червоної цибулини
  • 3-4 яйця
  • 1-2 банки консервованого шматочками тунця
  • Сіль перець
  • Оливкова олія
  • Лимонний сік
  • Дижонская гірчиця

Спосіб приготування:

  1. Зелень помити і обсушити. При необхідності порвати руками.
  2. Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кружечками або часточками.
  3. Огірок і перець нарізати кружечками, авокадо – часточками, червона цибуля – тонкими півкільцями.
  4. Викласти в миску салатний мікс, зверху розкласти овочі, шматочки яєць і тунця.
  5. Посолити і поперчити, заправити сумішшю оливкового масла, лимонного соку і гірчиці.
  6. Подавати разом зі свіжим багетом.

Салат з тунцем, огірком і яйцем

Салат з тунцем і яйцем

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок салатного листя
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • 2 варені яйця
  • 80 г консервованого тунця шматочками
  • Оливкова олія
  • Зерниста гірчиця
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Салатні листя замочити у воді на півгодини. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
  2. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
  3. Посолити, полити оливковою олією, змішаним з гірчицею.

Читайте також:

Салат з тунцем і рисом

Салат з тунця і рису

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Рис дикий або змішаний – 50 г
  • Солодкий червоний перець – 1/2 шт.
  • Тунець в оливковій олії – 50 г
  • Каперси середні – 5-6 шт.
  • Лист салату – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо в підсоленій воді.
  2. Половину перцю обсмажуємо на сковороді гриль або грилі протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо шкірку з перцю, нарізаємо його соломкою.
  3. Змішуємо теплий рис, перець, шматочки тунця в маслі, каперси.
  4. Викладаємо все в салатний лист і подаємо.

Порада: замість каперсів в салат можна додати свіжий огірок.

Салат з тунцем і кукурудзою

Салат з тунцем и кукурудзою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервована кукурудза – 50 г
  • Консервований тунець – 50 г
  • Свіжий огірок – 1 шт
  • Варені яйця – 2 шт
  • Листя салату – 3-5 шт
  • Легкий майонез – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати кукурудзу і скибочками порізаний огірок.
  2. Додати подрібнене філе тунця і відварені, нарубані яйця. Додати майонез і перемішати. За бажанням посолити.
  3. Перед подачею додати порізаний або порваний салатний лист.
  4. Акуратно трохи перемішати і викласти на блюдо. Прикрасити яйцем і гілочкою кропу.

Тут зібрані 7 святкових рецептів закусок на Новий рік.