Салати для пікніка: ТОП-5 простих рецептів

5 червня 2020, 11:10
Кращі ідеї салатів для пікніка

Салати для пікніка

Літо – час пікніків і свіжої зелені. На природу, крім шашликів, можна взяти гарячі і холодні закуски, несолодкі домашні пироги, сендвічі та легкі овочеві салати.

Пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних і смачних салатів для пікніка.

Реклама

Грецький салат з редискою

Грецький салат з редисом

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

Реклама
  • пучок салатного листя
  • 3 огірка
  • 2 помідори
  • 8 шт. редису
  • 8 маслин
  • 100 г фети
  • кілька гілочок петрушки
  • кілька гілочок базиліка
  • сіль, перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • щіпка італійських трав
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі і зелень помити і обсушити.
  2. Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
  3. Фету розкришити або нарізати кубиками.
  4. Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона.
  6. Полити салат і подавати відразу після приготування.

Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:

Реклама

Яєчний салат з гірчичною заправкою

Яєчний салат

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 8 яєць
  • 1/2 склянки майонезу
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 1/4 склянки нарізаної зеленої цибулі
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1/4 чайної ложки меленої паприки

Спосіб приготування:

  1. Помістити курячі яйця в каструлю і залити холодною водою. Довести воду до кипіння і зняти з плити. Накрити каструлю кришкою і залишити яйця в гарячій воді на 10-12 хвилин.
  2. Дістати з гарячої води, охолодити, почистити і нарізати кубиками.
  3. Помістити подрібнені яйця в миску і додати майонез, гірчицю і зелену цибулю.
  4. Приправити сіллю, меленим перцем і паприкою. Перемішати і подавати разом з хлібом або крекерами.

Порада: ви можете додати до салату подрібнені корнішони або оливки для ще пікантнішого смаку.

Картопляний салат з фетою і червоною цибулею

Картопляний салат з фетою і цибулею

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 500 г дрібної картоплі
  • 150 г фети
  • 1 червона цибулина
  • пучок петрушки
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. білого винного оцту
  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно помити і, не очищаючи, відварити до готовності. Остудити, за бажанням почистити і розрізати кожну картоплину на чотири частини. Скласти в глибоку миску.
  2. Цибулю почистити, нарізати кубиками або тонкими півкільцями. Змішати з гірчицею, олією і оцтом, додати сіль і перець за смаком. Полити заправкою картоплю і добре перемішати.
  3. Фету нарізати кубиками або розкришити.
  4. Петрушку помити і дрібно порубати.
  5. Підготовлені продукти додати до картоплі і перемішати.

Порада: щоб зробити салат ще ситнішим, додайте кілька смужок смаженого бекону, нарізаного кубиками.

Салат "Цезар" в лаваші

Курячий салат в лаваші

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • вірменський лаваш
  • куряче філе – 200 г
  • великий помідор – 1 шт.
  • пармезан – 40 г
  • листя салату – середній пучок
  • часник – 3 зубчики
  • соєвий соус – 1 ст. ложка
  • йогурт без домішок – 3-4 ст. ложки
  • мед – 1 ст. ложка
  • гірчиця – 1 ст. ложка
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
  2. Відправити філе в невелику ємність. Додати сіль, мелений перець, соєвий соус, рідкий мед і 2 зубчики часнику, пропущених через прес. Дати курці помаринувати в цій суміші впродовж 20-30 хвилин.
  3. Тим часом ретельно помити листя салату і порвати їх руками на невеликі шматочки. Помідор помити і нарізати півкільцями. Сир натерти на дрібній тертці.
  4. Обсмажити на сковороді куряче філе до золотистої скоринки.
  5. В окремій ємності змішати гірчицю, йогурт і зубчик часнику, що залишився, дуже дрібно нарізаний.
  6. Лаваш розрізати на квадрати. Кожен квадрат змастити часниковим соусом і покласти зверху промиту зелень. Слідом відправити шматочки помідора і курки, посипати пармезаном. Сформувати з лаваша з начинкою щільні конвертики.
  7. Обсмажити конверти по 30 секунд на розігрітій сковороді гриль з двох сторін. Смачна і оригінальна закуска готова!

Пряний салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем, квасолею і овочами / Фото: Getty Images

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 банка червоної квасолі
  • 100 г салатного листя
  • 180 г консервованого тунця
  • 60 г каперсів або маслин
  • жменя помідорів чері
  • 1 солодкий перець
  • 1 червона цибуля
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ст. л. кунжуту
  • мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Листя салату помити і обсушити, порвати руками в миску.
  2. Солодкий перець очистити від серцевини і насіння, нарізати смужками. Помідори чері розрізати навпіл, очищену червону цибулю порізати тонкими півкільцями. Подрібнити маслини або каперси.
  3. Додати до зелені нарізані овочі, промиту квасолю і шматочки тунця.
  4. Додати мелений перець за смаком і заправити салат оливковою олією, змішаною з соєвим соусом.
  5. Посипати страву прогрітим на сухій сковороді кунжутом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бутерброди для поїздки на природу. Крім цього, ми розповідали, як приготувати закуски для пікніка.