Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Весняні салати зі свіжої зелені й овочів: ТОП-5 рецептів

Рецепти легких весняних салатів з фото

Весною багато людей страждають від авітамінозу. Волосся, що січеться, ламкі нігті, втома, сонливість – все це ознаки дефіциту корисних речовин. Щоб поліпшити своє самопочуття і підвищити захисні сили організму, досить включити у свій раціон більше свіжих овочів, фруктів і зелені.

Весняні салати – це справжнє джерело необхідних вітамінів. Тож сміливо творіть на кухні, змішуйте інгредієнти, додавайте горіхи, сухофрукти та насіння, заправляйте оливковою олією або натуральним йогуртом.

Весняний салат з тунцем

Весняний салат з тунцем
Весняний салат з тунцем / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка тунця шматочками
  • 1/2 зеленого перцю
  • 1/2 жовтого перцю
  • Жменя помідорів чері
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 пучок шпинату
  • Жменя маслин

Читайте також:

Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. соку лайма
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як приготувати смачний і корисний салат:

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити і обсушити.
  2. Перець нарізати смужками, помідори чері розрізати навпіл.
  3. Червону цибулю і маслини тонко нарізати.
  4. Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
  5. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Зелений салат з яблуками й авокадо

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яблуко Гренні Сміт (або Ренет Симиренка) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Салатне листя – невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Підсмажені мигдалеві пластівці – 2 ст. л.
  • Сушена журавлина – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Суміш прованських трав – за смаком
  • Сіль, мелений перець

Для заправки:

  • Оливкова олія – 4-5 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч. л. з гіркою

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Якщо потрібно, посоліть. Закрийте кришкою і добре струсіть.
  2. На тарілку викладіть жменю промитого салатного листя, злегка полийте заправкою.
  3. Яблуко та авокадо почистіть, наріжте тонкими скибочками.
  4. Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
  6. Подавайте салат відразу після приготування.

Легкий салат з буряком, кукурудзою і куркою

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 300 г вареного буряка
  • 200 г варено-копченої курки
  • 1 свіжий огірок
  • 75 г мікс-салату
  • 100 г помідорів чері
  • 150 г фети
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1/2 ст. л. яблучного оцту
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку: у мисці збийте виделкою оливкову олію, оцет, гірчицю.
  2. Курку розберіть і наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
  3. Нарізану кубиками фету перемішайте із соусом з гірчиці.
  4. Буряк почистіть і наріжте кубиками.
  5. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки, фету. Заправте оливковою олією.
  6. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.

Салат з молодої капусти і редиски

Зелений салат з редисом
Зелений салат з редисом / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 250 г
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Редис – 7 шт.
  • Кілька гілочок кропу
  • Кілька стебел зеленої цибулі
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених перців

Спосіб приготування:

  1. Капусту, редиску, огірки і зелень промити і обсушити.
  2. Огірки і редис нарізати тонкими кружальцями.
  3. Капусту тонко нашаткувати, зелень дрібно посікти. Скласти в миску, посолити і злегка пом'яти руками.
  4. Додати редис і огірки.
  5. Перемішати салат, поперчити і заправити його оливковою олією, змішаною з лимонним соком.
  6. Наш смачний і корисний салат з капусти, редиски та огірків готовий. Подавайте його до столу із хрустким свіжим хлібом або як гарнір до м'ясних страв.

Корисний овочевий салат з нутом

Овочевий салат з горохом нут
Овочевий салат з горохом нут / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок салатного листя
  • Жменя помідорів чері (жовтих і червоних)
  • 1 стигле авокадо
  • 1/2 банки консервованого гороху нуту
  • 1/4 ч. л. сухих трав
  • 1/2 ст. л. білого винного оцту або лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішати сухі трави, оцет, сіль, перець, оливкову олію і пропущений через прес часник.
  2. Салатне листя помити, обсушити, порвати руками і викласти в тарілку.
  3. Помідори чері помити, розрізати навпіл або начетверо.
  4. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. За бажанням скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Викласти всі інгредієнти на зелень, полити заправкою і дати настоятися 10-15 хвилин перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами весняних салатів з редиски. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити салат з креветками, мандаринами і фетою.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти