Простий рецепт риби у вершково-гірчичному соусі

18 серпня 2020, 09:06
Готуємо швидку, смачну і дуже корисну вечерю для всієї родини

Риба з вершками та лимоном

Приготування риби за нашим рецептом займе всього лише півгодини, але в підсумку у вас вийде страва, яку можна сміливо подати навіть на святковий стіл.

Ніжне рибне філе прекрасно поєднується з вершковим соусом і ледь відчутною пікантністю гірчиці. А чебрець, часник і лимонна цедра дарують страві приголомшливий аромат.

Реклама

Риба в вершково-гірчичному соусі

Риба з вершками та лимоном

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 129 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг замороженої риби (хека, тріски)
  • 200 г жирних вершків
  • 70 г вершкового сиру
  • 2 зубчики часнику
  • Цедра лимону
  • Кілька гілочок чебрецю
  • 1 ст.л. гірчиці
  • Маленький шматочок вершкового масла
  • Сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Промийте заморожену рибу і розріжте її на порційні шматки.
  2. Розігрійте сковороду з рослинною олією і вершковим маслом, додайте промиті гілочки чебрецю.
  3. Влийте жирні вершки і вершковий сир. Перемішайте вінчиком, додайте рибу.
  4. Трохи посоліть, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, потім переверніть.
  5. Додайте подрібнений часник. Тушкуйте до готовності.
  6. Наприкінці додайте гірчицю і терту лимонну цедру.
  7. Подавайте разом з відвареним рисом і/або спаржею.

Корисна порада

Не перевертайте рибу занадто часто, інакше шматки втратять форму.

Дивіться відео, як приготувати рибну запіканку:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тріски на овочевій подушці, а також розповідали, як смачно приготувати тилапію.