I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати тиляпію смачно: ТОП-5 рецептів

Страви з тиляпії відрізняються великою різноманітністю

Тиляпія – дуже смачна і дешева риба. У ній мало кісток і ніжна м'якоть, майже позбавлена специфічного рибного запаху.

Філе тиляпії можна запікати з картоплею у фользі, тушкувати на сковороді з овочами, готувати в духовці під майонезом або просто смажити в клярі. Смак риби буде доречно підкреслити соком лайма чи сухим білим вином.

Реклама

Тиляпія: рецепт у клярі

Тілапія в клярі
Тілапія в клярі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 8 філе тиляпії
  • 300 г борошна
  • 2 яйця
  • сіль, перець – за смаком
  • 50 мл рослинної олії

Читайте також:
Рибне філе в кляре

Спосіб приготування:

  1. Промити філе тиляпії, нарізати на порційні шматочки.
  2. В одну мисочку розбити яйця з невеликою кількістю солі, в іншу насипати борошно, сіль і перець.
  3. Обваляти кожен шматочок риби в борошні, потім – в яйці.
  4. Обсмажити рибу в клярі на рослинній олії з обох боків. В цілому – приблизно 7-8 хвилин, до повної готовності. Подавати в гарячому вигляді.

Дивіться відео, як зробити рибну запіканку з картоплею:

Реклама

Тиляпія: рецепт на сковороді

Тиляпія в спеціях
Тиляпія в спеціях

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 філе тиляпії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль і спеції – за смаком (куркума, перець, мелений часник, чебрець і орегано)

Спосіб приготування:

  1. У невелику мисочку викласти сіль і улюблені спеції. Перемішати.
  2. Вимити і обсушити філе тиляпії. Кожен шматочок обваляти в спеціях з двох боків.
  3. Розтопити на сковороді вершкове масло.
  4. Викласти рибу і смажити з обох боків до рум'яної скоринки на середньому вогні. Тиляпію в спеціях на сковороді подавати гарячою.

Тиляпія: рецепт від шеф-кухаря Сергія Малаховського

Тиляпія в овочевому соусі
Тиляпія в овочевому соусі

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 2 тиляпії
  • каррі
  • 50 г тростинного цукру
  • 200 мл морквяного соку
  • 150 мл грейпфрутового соку
  • 30 мл соку лайма
  • 5 мл лимонного соку
  • 3 картоплини
  • 350 мл води
  • 300 мл рослинної олії
  • 25 г крохмалю
  • 1 морква
  • перець чилі
  • імбир
  • лайм
  • лимон
  • цибуля зелена
  • кріп
  • сіль, чорний перець – за смаком
  • білий перець

Спосіб приготування:

  1. Посипати філе тиляпії каррі. Додати сіль, білий перець і тростинний цукор. Залишити на кілька хвилин.
  2. Зробити соус. Налити морквяний і грейпфрутовий сік в сковороду. Додати подрібнений імбир, перець чилі, сік і цедру лайма, лимонний сік і тростинний цукор.
  3. Ввести в соус крохмаль, розведений у воді. Помістити філе тиляпії в соус. Готувати дві хвилини. Полити зверху рибу соусом. Тримати на вогні до готовності.
  4. Нашаткувати очищену картоплю соломкою. Обсмажити в рослинній олії. Помістити на сито, щоб олія стекла. Посолити, поперчити. Нашаткувати моркву соломкою.
  5. Викласти рибу на тарілку. Помістити зверху картоплю і моркву. Прикрасити шматочком лимону, кропом і зеленою цибулею.

Тиляпія в духовці з майонезом

Тиляпія в духовці під сиром
Тиляпія в духовці під сиром

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 5-6 філе тиляпії
  • 100 г твердого сиру
  • майонез
  • рослинна олія
  • чорний мелений перець
  • каррі або спеції для риби
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Розморозити рибу, помити і просушити за допомогою серветок.
  2. Укласти в глибокий посуд, посолити, додати чорного меленого перцю і приправ.
  3. Тонким шаром змастити майонезом. Накрити посуд, дати постояти 15-20 хвилин.
  4. Перекласти філе в жароміцний посуд, попередньо злегка змастивши олією.
  5. Натерти твердий сир, посипати рибу і відправити в духовку. Запікати при 180-200 ºС до утворення золотистої скоринки.
  6. Розділити рибу на порційні шматки і прикрасити зеленню.

Саламур з тиляпії: рецепт

Маринована риба
Маринована риба

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг тілапії
  • 200 г солі
  • 1.5 ст.л. оцту
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 1-2 цибулини
  • 4 лаврові листки
  • 4 горошини духм'яного перцю

Спосіб приготування:

  1. Рибу очистити, випатрати, зрізати плавники і зробити з боків невеликі надрізи.
  2. Нарізати шматочками по 1.5 -2 см, ще раз вимити і засипати сіллю, добре перемішати і залишити на дві години солитися.
  3. Потім рибу добре промити під проточною водою. На дно банки помістити лавровий лист і перець. Чергуючи, викласти рибу і нарізану кільцями цибулю.
  4. Додати олію, оцет і добре струсити банку. Залишити в холодильнику на 12 годин, періодично струшуючи банку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти