Святкові салати без майонезу: ТОП-5 рецептів на Новий рік

24 грудня 2019, 12:40
Рецепти смачних новорічних салатів без майонезу

Салати на Новий рік-2022

Новий рік 2020 настане зовсім скоро. Якщо ви шукаєте прості і смачні салати на свято, зверніть увагу на наші рецепти. Вони стануть в нагоді тим, хто хоче замінити традиційні страви на щось новеньке і легке.

Дивіться відео, як прикрасити класичні салати на Новий рік:

Реклама

Дуже смачні салати без майонезу обов'язково сподобаються вам і вашим гостям.

Читайте також:

Реклама

Салат з креветок і авокадо на Новий рік

Салат з креветками на Новий рік

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г креветок (розморожених)
  • 1 авокадо
  • 6 перепелиних яєць
  • 1 огірок
  • Листя салату
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкового масла

Спосіб приготування:

  1. Очищені креветки підрум'яньте на добре розігрітій сковороді з додаванням 1 ст. л. масла.
  2. Яйця відварити і очистіть. М'якоть авокадо наріжте невеликими кубиками, огірок – тонкими кільцями.
  3. Викладіть на блюдо листя салату, потім розкладіть скибочки огірка, кубики авокадо, половинки перепелиних яєць і підсмажені креветки.
  4. Полийте салат заправкою з лимонного соку, що залишився оливкового масла, солі і перцю.

Новорічний салат з куркою і грейпфрутом

Салат з курки і грейпфрута

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 рожевих грейпфрута
  • 300 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль перець
  • Листовий салат – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік, що виділився зібрати в невелику ємність. Підготовлені часточки прибрати в холодильник.
  2. Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши 1 ложку соку для салатної заправки.
  3. За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
  4. Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
  5. Картоплю порізати на частини, змішати з часточками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
  6. Куряче філе порізати пластинками.
  7. На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картопля з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Салат з оселедцем на Новий рік від Юлії Висоцької

Салат з оседедцем на Новий рік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Половина лимона
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка морської солі

Для салату:

  • 1 велика жирна оселедець
  • 10 перепелиних яєць
  • 1 пучок листового салату
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 50 г пармезану

Спосіб приготування:

  1. Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
  2. Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
  4. Сир натерти на тертці.
  5. Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
  6. З половинки лимона вичавити сік.
  7. Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
  8. Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.

Теплий салат з печінки і винограду

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 тонких смужки бекону
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 250 г курячої печінки (близько 6 шт.)
  • 125 г міксу бебі-шпинату з крес-салатом
  • Сіль і чорний перець
  • 2 ч.л. червоного винного оцту
  • 1 ст.л. олії волоського горіха або фундука
  • 150 г винограду без кісточок

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте тонко нарізаний бекон в оливковій олії протягом 5-7 хвилин до утворення хрусткої скоринки, часто помішуючи.
  2. Тим часом розділіть кожну печінку на дві частини, видаліть зайвий жир і плівки. Потім розріжте кожну частину навпіл.
  3. Розділіть попередньо помиті шпинат і крес-салат між чотирма тарілками, посипте сіллю і перцем.
  4. Перекладіть хрусткий бекон на одну сторону сковороди і обсмажте курячу печінку протягом 5-6 хвилин на середньому вогні, часто перевертаючи, до коричневого кольору. Усередині печінка повинна залишатися злегка рожевою.
  5. Розділіть печінку між салатним тарілками.
  6. Додайте оцет в гарячу сковороду і дайте йому побулькати протягом декількох секунд, потім зніміть з вогню і додайте горіхову олію.
  7. Полийте салат і печінку заправкою разом з шматочками бекону. Посипте виноградом і подавайте разом з хрустким хлібом.

Веганські новорічний салат з тофу з морквою і апельсинами

Салат з тофу з морквою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г твердого тофу
  • 10-12 дрібних солодких морквин
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кумина
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. пелюсток мигдалю
  • Сіль

Для заправки:

  • Сік 1 апельсина
  • Сік 1/2 лимона
  • 1 ч .л. гострої гірчиці
  • 2 ч. л. свіжого тертого імбиру
  • 3 ст. л. апельсинового конфітюру або меду
  • 1/2 ч. л. пластівців сушеного перцю чилі
  • Салатні листя для подачі

Спосіб приготування:

  1. Моркву вимити, почистити, нарізати брусочками. Обсмажувати на сковороді з ложкою оливкової олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати кумін і розрізаний навпіл часник, посолити і готувати ще 2-3 хвилини. Відставити моркву в тепле місце.
  2. Окремо обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору пластівці мигдалю.
  3. Приготувати заправку. У невеликій сковороді або сотейнику довести до кипіння апельсиновий і лимонний сік, додати тертий імбир, зменшити вогонь. Потім додати гірчицю, апельсиновий конфітюр, пластівці чилі і ретельно перемішати. Готувати на маленькому вогні до загусання 4-5 хвилин.
  4. Тофу розрізати на прямокутні шматочки товщиною 1 см. Змастити оливковою олією і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді до рум'яності з обох сторін.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .