З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік

23 грудня 2020, 19:11
Вони доповнять ваше святкове меню

Вони міцно увійшли в наш раціон, хоча ще зовсім недавно ніяк інакше, як екзотикою, морепродукти не називали. Тепер вони доступні, їхній вибір достатній і ми їх нарешті розсмакували. А ще морепродукти, вірніше, салати з них, прекрасне доповнення до новорічного столу. Для різноманітності вашої салатної святкової карти – йдеться про класику – пропонуємо приготувати деякі з нижченаведених.

Салат із креветками і кальмарами

Реклама
Фото: Іnstagram.com/xudeu_vkusno

Інгредієнти (1 порція)

  • 100 г – кільця кальмарів
  • 80 г – креветки
  • 1 шт. – яйце
  • 1 ст. л. – майонез
  • зелень

Спосіб приготування

  1. Креветки, яйце відварити (дрібно нарізати).
  2. Кільця кальмара відварити в солоній воді не більше двох хвилин.
  3. Злити на друшляк, поставити під холодну воду.
  4. Перемішати всі інгредієнти, заправити домашнім майонезом, прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама

Салат із морепродуктів із авокадо

Фото: Іnstagram.com/oseevasve

Інгредієнти (2 порції)

  • 1 упаковка – морський коктейль
  • 2 шт. – авокадо
  • 1 шт. – огірок
  • 100 г – сир
  • оливкова олія

Спосіб приготування

Реклама
  1. Авокадо порізати кубиками.
  2. Огірок і сир натерти на тертці.
  3. Змішати інгредієнти, заправити олією, прикрасити зеленню.

Салат із морепродуктів із ананасами

Фото: Іnstagram.com/razdelochnie_doski_cut/

Інгредієнти (1 порція)

  • 100 г – кальмари
  • 50 г – креветки
  • 1 шт. – яйце
  • 30 г – ананаси консервовані
  • 1 ст. л. – майонез

Спосіб приготування

  1. Відварити креветки упродовж хвилини, тушку кальмара – двох хвилин.
  2. Наріжте кальмар соломкою, креветки очистіть і теж наріжте.
  3. Наріжте консервовані ананаси.
  4. Наріжте варене куряче яйце.
  5. Змішайте інгредієнти, додайте майонез.

Читайте також:

Салат "Валерія"

Фото: Іnstagram.com/vkusnue_receptiki/

Інгредієнти (2 порції)

  • 200 г – морква по-корейськи
  • 150 г – твердий сир
  • 200 г – крабові палички
  • 4-5 шт. – яйця
  • 1 зуб. – часник
  • майонез, перець за смаком
  • зелень

Спосіб приготування

  1. Яйця відварити, нарізати невеликими кубиками.
  2. Крабові палички нарізати кубиками або кільцями, сир натерти на крупній тертці, моркву по-корейськи подрібнити, порізавши її на 2-3 частини.
  3. Часник пропустити через прес, змішати з майонезом, додати дрібно нарізану зелень.
  4. У глибокому салатнику змішати крабові палички, моркву по-корейськи, яйця і тертий сир.
  5. Додати заправку і добре перемішати, якщо потрібно, додати сіль і перець.

Читайте також:

Салат "Екзотик"

Фото: Іnstagram.com/keit_pp_food

Інгредієнти (2 порції)

  • половина – помаранч
  • 30 г – моцарела міні
  • 80 г – мідії в розсолі
  • 50 г – помідори чері
  • 20 г – маслини
  • оливкова олія, сіль, спеції за смаком

Спосіб приготування

  1. Помаранч порізати кубиками.
  2. Помідори чері порізати на половинки.
  3. Змішати інгредієнти, приправити спеціями і оливковою олією.

Тут зібрані 5 рецептів новорічних салатів із тунця.