Меню на 8 Березня: 5 святкових рецептів

24 лютого 2021, 15:08
Час починати планувати свято

Щоб свято відбулось на найвищому рівні, до нього і готуватися бажано заздалегідь. Ну а коли це 8 Березня – тоді вже подвійна відповідальність. Це стосується не тільки меню, а й подарунків жінкам. Поки не можете визначитися з цим? Тоді скористайтеся нашим спеціальним святковим календарем і знайдіть, що незвичайного подарувати на 8 Березня. Якщо плануєте зустріти і провести цей день вдома, приготуйте ці легкі та красиві страви. А ще – зробіть ідеальний домашній майонез, що підкреслить смак ваших улюблених салатів.

Морквяний рулет із зеленню, часником і сиром

Рулет з моркви

Реклама

Вибирайте для приготування цього рулету молоду моркву – так він вийде особливо соковитим і смачним.

Інгредієнти

  • 450 г моркви
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 175 г вершкового сиру
  • 1 пучок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування

Реклама
  1. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Обсмажити на вершковому маслі упродовж п'яти хвилин, остудити.
  2. Духовку розігріти до 180 °С. Деко застелити папером для випічки, змастити маслом за допомогою силіконового пензлика.
  3. До моркви додати жовтки, сіль і перець за смаком, перемішати.
  4. Білки збити до стійкої піни, додати до моркви і ще раз акуратно перемішати.
  5. Викласти масу на підготовлений лист у вигляді прямокутника 20 на 30 см.
  6. Випікати в попередньо розігрітій духовці 12-15 хвилин.
  7. Перевернути корж на аркуш паперу для випічки, накрити вологим рушником, остудити. Обережно зняти папір, на якому випікався корж.
  8. Приготувати начинку. Зелень і часник подрібнити, ретельно перемішати з вершковим сиром кімнатної температури.
  9. Розподілити сирну масу по поверхні коржа рівним шаром, згорнути рулет за допомогою паперу, накрити плівкою, охолодити.

Читайте також:

Паста з креветками та цукіні у вершковому соусі

Паста з креветками

Така паста буде готова буквально за 15 хвилин. Ви можете посипати готову страву тертим пармезаном.

Реклама

Інгредієнти

  • 1/2 упаковки пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цукіні або молодий кабачок
  • 2 зубчики часнику
  • 200-300 г великих креветок
  • 200 мл жирних вершків
  • Сіль, мелений перець
  • Мускатний горіх

Спосіб приготування

  1. Відваріть пасту в підсоленій воді, злийте рідину.
  2. Поки макарони варяться, промийте варено-заморожені креветки і натріть кабачок на крупній тертці.
  3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
  4. Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте часник і цукіні. Смажте, час від часу помішуючи, доки кабачки не стануть м'якими. Не готуйте занадто довго, овочі мають бути злегка хрусткими.
  5. Додайте розморожені креветки і смажте ще хвилину. Потім влийте вершки, приправте за смаком і проваріть ще кілька хвилин. Пам'ятайте, що готові креветки мають нагадувати букву "С". Якщо вони згорнулися в букву "О", це означає, що ви їх перетримали.
  6. Додайте пасту, перемішайте.

Читайте також:

Салат з курки, авокадо і апельсинів

Салат з курки

Якщо ви любите експериментувати з поєднаннями продуктів, приготуйте яскравий і корисний салат з курячого філе, авокадо, солодкого перцю і апельсинів з медово-цитрусовою заправкою.

Інгредієнти

  • 250 г курячої грудки
  • 3 солодких перці
  • 1 авокадо
  • 1 апельсин
  • 10 г свіжої м'яти
  • 40 мл оливкової олії
  • 15 г меду
  • 20 мл соку лайма
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Варену або запечену курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки.
  2. Різнобарвні солодкі перці нарізаємо брусочками, очистивши від насіння.
  3. З авокадо видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
  4. Очищений апельсин розділяємо на шматочки і ріжемо кубиками.
  5. Для приготування заправки змішуємо дрібно нарізані листочки м'яти, оливкову олію, сік лайма, гірчицю і мед. За смаком додаємо сіль і чорний перець.
  6. Всі інгредієнти змішуємо і поливаємо заправкою. Даємо салату настоятися 10-15 хвилин.

Шоколадний чизкейк без випічки

Чізкейк шоколадний

Чизкейк із шоколадним кремом і коньяком виходить дуже ніжним і ароматним, а приготувати його неважко. Важливо добре охолодити десерт перед подачею, щоб начинка застигла.

Інгредієнти

Для основи

  • 100 г цукрового печива
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Для начинки

  • 250 г маскарпоне
  • 150 мл збитих вершків
  • 25 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. коньяку
  • 100 г шоколаду
  • 2 ст. л. какао

Спосіб приготування

  1. Печиво поламати, скласти в поліетиленовий пакет і розкачати качалкою, щоб вийшли дрібні крихти. Перемішати з розтопленим маслом.
  2. Покрити харчовою плівкою роз'ємну круглу форму діаметром 20-23 см. Утрамбувати тісто по дну форми і поставити в холодильник, поки готується начинка.
  3. Перемішати вінчиком маскарпоне, збиті вершки і цукрову пудру. Додати коньяк, столову ложку какао і розтоплений на водяній бані шоколад, добре перемішати.
  4. Помістити начинку на основу, розрівняти зверху і накрити плівкою. Поставити чизкейк у холодильник на ніч, перед подачею посипати какао.

Читайте також:

Коктейль "Мімоза"

Коктейль на 8 Березня

Цей напій отримав свою назву завдяки своєму жовто-помаранчевого кольору.

Інгредієнти

  • 1/3 келиха шампанського
  • 1/3 келиха апельсинового соку
  • 1 ст. л. апельсинового лікеру

Спосіб приготування:

  1. Охолодіть всі напої.
  2. Налийте в келих для шампанського ігристе вино, апельсиновий сік і лікер.
  3. Подавайте коктейль одразу ж після приготування.

Тут дізнаєтеся, як приготувати рикоту вдома.