Кращий рецепт яблучного пирога з родзинками і корицею

11 вересня 2020, 15:27
Готуємо смачний десерт за рецептом Дорі Грінспен

Пиріг з яблуками

Дорі Грінспен – американський автор кулінарних книг. У 2004 році газета New York Times проголосила її "кулінарним гуру".

Цей наздвичайно смачний яблучний пиріг в оригіналі називається "russian grandmother's apple pie-cake". Дорі розповіла, що отримала рецепт від подруги, а та – від своєї російської бабусі.

Реклама

Закритий яблучний пиріг

Пиріг з яблуками

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 239 ккал на 100 г

Складові:

  • 225 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 чашка цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • Сік 1 лимона
  • 3 1/4 – 3 1/2 чашки борошна

Читайте також:

Реклама

Начинка:

  • 10 середніх яблук
  • Трохи лимонного соку
  • 1 чашка родзинок
  • 1/4 чашки цукру
  • 1 1/4 ч. л. меленої кориці

Дивіться відео, як запекти яблука в духовці з крамблом:

Спосіб приготування:

  1. Збити масло з цукром до пишності, приблизно 2 хвилини.
  2. Додати яйця і продовжувати збивати до тих пір, поки маса не стане пишною і легкою, приблизно 3 хвилини.
  3. Додати лимонний сік, перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і поступово додавати в тісто – може піти менша або більша кількість борошна, так що відразу все не додавайте. Тісто буде дуже м'яким і нелипким.
  5. Розділити тісто на дві частини, сформувати прямокутники, загорнути кожен в плівку і покласти в холодильник мінімум на 2 години.
  6. Яблука очистити від шкірки і насіння, порізати невеликими шматочками. Скропити яблука лимонним соком, додати родзинки, цукор і корицю, перемішати.
  7. Форму для випічки (20х30 см) змастити маслом. Розкачати один з прямокутників тіста, покласти його в форму таким чином, щоб були бортики. Не розкачуйте занадто тонко.
  8. Перемішати яблучну начинку і викласти її в форму з тістом. Розподілити рівномірно.
  9. Другу частину тіста розкачати, накрити форму, притиснути краї.
  10. Змастити верх пирога водою і злегка посипати цукром. Гострим ножем зробити на поверхні кілька надрізів або проколів виделкою.
  11. Випікати при 180 ºС близько 60-80 хвилин. Готовий пиріг повинен підрум'янитися.

Як подавати пиріг

Остудити на решітці і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.