Крамбл – традиційний англійський десерт зі шматочків фруктів, запечених під хрусткою скоринкою з крихт пісочного тіста. Восени він ідеальний з яблуками. За бажанням в начинку можна додати спеції: корицю, ваніль, імбир, гвоздику або мускатний горіх.
Яблучний крамбл в духовці
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 161 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг кисло-солодких яблук
- Цукор – за смаком
- 1 ст.л. яблучного соку або води
- 100 г борошна
- 75 г вершкового масла
- 50 г вівсяних пластівців
- 100 г коричневого цукру
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Очистіть яблука і розріжте їх на четвертинки. Видаліть серцевину і розріжте кожен шматочок навпіл.
- Викладіть яблука на сковороду, додайте цукор за своїм смаком, сік або воду і тушкуйте на середньому вогні близько п'яти хвилин, поки яблука не почнуть розм'якшуватися.
- Викладіть яблучну суміш в глибокий посуд, придатний для духовки.
- Тим часом розітріть борошно з холодним маслом в крихту.
- Висипте зверху яблук цю суміш, а також вівсяні пластівці і коричневий цукор.
- Запікайте крамбл близько 30 хвилин, щоб верхівка стала хрусткою і золотисто-коричневою.
Як подавати крамбл
Подавайте страву на стіл разом з кулькою ванільного морозива.
Дивіться відео, як приготувати печені яблука з крамблом:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового коблеру з імбиром і корицею в духовці.