Кращий рецепт клафуті з вишнею від Джеймі Олівера

22 червня 2020, 09:04
Готуємо клафуті в духовці за рецептом відомого британського шеф-кухаря

Клафуті з вишнею

Клафуті з вишнею можна пекти в будь-яку пору року: влітку зі свіжими ягодами, а взимку – з замороженими. У Франції десерт неодмінно готують з ягід з кісточками. Вважається, що так він виходить більш ароматним.

Серединка клафуті повинна бути ніжною і трохи вологою – це особливість десерту. Замість вишні можна додати черешню, тільки обов'язково збризніть її лимонним соком.

Реклама

Клафуті з вишнею

Клафуті з вишнею

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 305 ккал на 100 г

Складові:

  • 1/2 столової ложки вершкового масла
  • 1 столова ложка цукру
  • 300 г вишні
  • Цукрова пудра – для посипання

Читайте також:

Реклама

Для тіста:

  • 60 г пшеничного борошна
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 3 великих яйця вільного випасу
  • 60 г цукру
  • 300 мл молока
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • Щіпка морської солі

Дивіться відео, як легко видалити кісточки з вишень:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC.
  2. Збийте всі інгредієнти для тіста в блендері або кухонному комбайні до повної однорідності, потім відкладіть на 20-30 хвилин.
  3. Тим часом змастіть круглу форму для випічки діаметром 25 см розм'якшеним маслом, а потім посипте цукром.
  4. Викладіть вишні (якщо хочете, з кісточкою) зверху на цукор, потім поставте в духовку на 5 хвилин, щоб фрукти почали розм'якшуватися.
  5. Вийміть форму з духовки і залийте ягоди рідким тістом. Поверніть в духовку і випікайте близько 30-35 хвилин. Десерт повинен піднятися і підрум'янитися.

Як подавати клафуті

Посипте десерт просіяною цукровою пудрою і подавайте трохи теплим.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею, а також ділилися рецептом клафуті з персиками .