I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сливовий пиріг з решіткою: рецепт від Джеймі Олівера

Рецепт осіннього пирога з начинкою зі слив і мигдалю

Сезон слив почався в серпні і триватиме до пізньої осені. Ми радимо приготувати з цими плодами смачний і простий пиріг за рецептом знаменитого британського шефа Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Реклама

Перед тим, як розрізати пиріг, обов'язково дайте йому постояти протягом мінімум трьох годин. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.

Сливовий пиріг від Джеймі Олівера

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 35 хвилин

Калорійність:

  • 321 ккал на 100 г

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 275 г борошна
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 130 г вершкового масла
  • 3 середніх яєчних жовтки
  • Молоко
  • Цукрова пудра – для посипки

Для начинки:

  • 50 г пластівців мигдалю
  • 10 слив (1,3 кг)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • 3 ст.л. кукурудзяної муки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, цукрову пудру і дрібку морської солі в миску кухонного комбайна.
  2. Додайте нарізане кубиками масло. Збивайте, поки суміш не почне нагадувати хлібні крихти.
  3. Влийте 2 яєчних жовтки разом з 60 мл крижаної води і збивайте, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  4. Викладіть тісто на чисту поверхню і обережно місіть його приблизно 30 секунд, поки воно не стане однорідним, при необхідності додайте трохи борошна.
  5. Розділіть його на дві частини, одна трохи більша за іншу. Загорніть в плівку і остудіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
  6. Розкачайте більший шматок тіста і викладіть його в форму для пирога розміром 23 см. Поставте в холодильник.
  7. Розкачайте тісто і розріжте його вісім довгих рівних смужок, кожна шириною близько 2,5 см.
  8. Для начинки підсмажте мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Великі розріжте на четвертинки.
  9. Наріжте масло, потім помістіть всі інгредієнти у велику миску і добре перемішайте.
  10. Викладіть фруктову суміш на нижній корж. Збийте залишився яєчний жовток з невеликою кількістю молока, а потім за допомогою його, щоб змастити краї тіста.
  11. Розкладіть смужки тіста у вигляді решітки на поверхні пирога. Красиво защипайте краї.
  12. Змастіть пиріг яйцем і посипте цукром. Надішліть в холодильник на півгодини.
  13. Розігрійте духовку до 200 ºC.
  14. Перекладіть пиріг на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, періодично перевіряючи і обертаючи, якщо він запікається нерівномірно.
  15. Зменшіть нагрів до 180 ºC і випікайте ще 20-30 хвилин, прикривши листом фольги, якщо тісто занадто швидко підрум'яниться.
  16. Вийміть пиріг з духовки, посипте цукром і дайте постояти мінімум три години перед подачею.

Як подавати сливовий пиріг

Розрізати пиріг на скибочки і подавати з морозивом або крем-фреш, якщо хочете.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з слив. "Сьогодні" також писали, як зробити вареники з сливовою начинкою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти