Сезон слив почався в серпні і триватиме до пізньої осені. Ми радимо приготувати з цими плодами смачний і простий пиріг за рецептом знаменитого британського шефа Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:
Перед тим, як розрізати пиріг, обов'язково дайте йому постояти протягом мінімум трьох годин. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.
Сливовий пиріг від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 1 година 35 хвилин
Калорійність:
- 321 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 275 г борошна
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 130 г вершкового масла
- 3 середніх яєчних жовтки
- Молоко
- Цукрова пудра – для посипки
Для начинки:
- 50 г пластівців мигдалю
- 10 слив (1,3 кг)
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 1 ч.л. кориці
- 1/2 ч.л. меленого імбиру
- 3 ст.л. кукурудзяної муки
Спосіб приготування:
- Просійте борошно, цукрову пудру і дрібку морської солі в миску кухонного комбайна.
- Додайте нарізане кубиками масло. Збивайте, поки суміш не почне нагадувати хлібні крихти.
- Влийте 2 яєчних жовтки разом з 60 мл крижаної води і збивайте, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
- Викладіть тісто на чисту поверхню і обережно місіть його приблизно 30 секунд, поки воно не стане однорідним, при необхідності додайте трохи борошна.
- Розділіть його на дві частини, одна трохи більша за іншу. Загорніть в плівку і остудіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
- Розкачайте більший шматок тіста і викладіть його в форму для пирога розміром 23 см. Поставте в холодильник.
- Розкачайте тісто і розріжте його вісім довгих рівних смужок, кожна шириною близько 2,5 см.
- Для начинки підсмажте мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Великі розріжте на четвертинки.
- Наріжте масло, потім помістіть всі інгредієнти у велику миску і добре перемішайте.
- Викладіть фруктову суміш на нижній корж. Збийте залишився яєчний жовток з невеликою кількістю молока, а потім за допомогою його, щоб змастити краї тіста.
- Розкладіть смужки тіста у вигляді решітки на поверхні пирога. Красиво защипайте краї.
- Змастіть пиріг яйцем і посипте цукром. Надішліть в холодильник на півгодини.
- Розігрійте духовку до 200 ºC.
- Перекладіть пиріг на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, періодично перевіряючи і обертаючи, якщо він запікається нерівномірно.
- Зменшіть нагрів до 180 ºC і випікайте ще 20-30 хвилин, прикривши листом фольги, якщо тісто занадто швидко підрум'яниться.
- Вийміть пиріг з духовки, посипте цукром і дайте постояти мінімум три години перед подачею.
Як подавати сливовий пиріг
Розрізати пиріг на скибочки і подавати з морозивом або крем-фреш, якщо хочете.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з слив. "Сьогодні" також писали, як зробити вареники з сливовою начинкою.