Лавандова панакота: рецепт незвичайного італійського десерту

28 серпня 2020, 19:45
Лаванда дарує вершковому десерту неймовірний смак

Панакота з лавандою

Вершкова панакота – один з найпопулярніших десертів італійської кухні. Це ніжне желе, яке готують з різними добавками і соусами.

Ми пропонуємо зробити вишукану панакоту з лавандою. Ароматні квіти кардинально змінюють смак десерту.

Реклама

Лавандова панакота

Панакота з лавандою

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час для застигання

Калорійність:

  • 237 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 мл жирних вершків
  • 250 мл молока
  • 10 г желатину
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст.л. квітів лаванди

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Замочити желатин в 1/2 склянки молока. Залишити на 15 хвилин.
  2. У каструлі змішати молоко, вершки, цукор і лаванду. Нагрівати, помішуючи, близько 7 хвилин на середньому вогні (не доводячи до кипіння).
  3. Нагріту суміш зняти з вогню, вийняти квіти лаванди, додати желатин і перемішати до повного розчинення желатину.
  4. Охолодити до кімнатної температури і розлити по формах. Поставити в холодильник до повного застигання, як мінімум на 4 години.

Як подавати десерт

Дістати панакоту з формочок, за бажанням полити рідким медом і прикрасити гілочками лаванди.

Дивіться відео, як зробити сирний десерт в італійському стилі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чорничне морозиво з лавандою.