Лимонна меренга Фото: The Pretty Blog
У цьому французькому пирозі пісочна основа вдало поєднується з кислуватим лимонним кремом і повітряним безе. Його можна приготувати до чаю або подати на святковий стіл.
Смак лимонного тарта буде залежати від того, наскільки якісні цитрусові були обрані для начинки. Лимони з гладкою блискучою поверхнею мають тонку шкірку і послужать відмінними інгредієнтами для випічки. Перед приготуванням лимонного пирога фрукти необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Це потрібно, щоб знешкодити небезпечні бактерії.
Лимонний тарт з безе
Для тіста:
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г цукрової пудри
- 2 яєчних жовтки
- дрібка солі
- 250 г борошна
Для лимонного курда:
- цедра 3 лимонів
- 200 мл лимонного соку
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 3 жовтки
- 100 г вершкового масла
- 5 г желатину
- 30 мл води
Для безе:
- 3 яєчні білки
- 200 г цукру
- 50 мл води
- 0,25 ч. ложки лимонної кислоти
Рецепт приготування:
1. Приготувати тісто. Збити масло з цукровою пудрою в пишну світлу масу. По одному додати яєчні жовтки, кожен раз перемішуючи. Всипати просіяне борошно і сіль, замісити тісто. Загорнути його в плівку і відправити в холодильник на 2-3 години.
Охолоджене тісто розкачати і викласти у форму, зробивши пальцями бортики. Поставити в холодильник ще на 30 хвилин.
Застелити тісто пергаментом і насипати вантаж (квасоля, горох або спеціальні керамічні кульки). Випікати основу в розігрітій до 180 С духовці протягом 10 хвилин, потім зняти вантаж і пекти ще 10-15 хвилин. Вийняти з печі і остудити. За бажанням змастити тісто розтопленим білим шоколадом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
2. Приготувати начинку. Замочити желатин в холодній кип'яченій воді. Змішати сік і цедру лимонів з цукром, яйцями і жовтками. Нагрівати на водяній бані, поки суміш не загусне. Потім додати нарізане кубиками вершкове масло, перемішати віночком до однорідності. Ввести желатинову масу. Ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник. Коли лимонний курд охолоне і схопиться, збити його блендером і заповнити їм приготовлену тартинку.
3. Приготувати меренгу. У посуд з товстим дном додати цукор, воду і лимонну кислоту. Довести суміш до кипіння, помішуючи. Коли сироп закипить, зменшити нагрів і варити до проби на тверду кульку (невелика кількість киплячого сиропу має застигати в склянці з холодною водою в щільну тверду кульку.). Слідкуйте, щоб сироп не кипів занадто сильно і не почав набувати карамельного кольору.
Паралельно збити яєчні білки в міцну піну і, продовжуючи збивати їх, тонкою цівкою влити цукровий сироп, заварюючи білки. Білки при введенні сиропу сильно збільшаться в обсязі, меренга стане щільною і блискучою. Продовжувати збивати до того часу, поки крем не охолоне.
Відсадити меренгу поверх лимонного курду за допомогою кондитерського мішка. Підрум'янити її за допомогою спеціального пальника для крем-брюле або під грилем в духовці.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом французького тартена з яблуками. Ми також розповідали, як приготувати італійський лікер лімончелло.
Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками: