Класика французької кухні: готуємо тарт Татен з яблуками

Татен – це перевернутий пиріг з фруктами та карамеллю

Тарт Татен – один з найпопулярніших французьких десертів, який люблять у всьому світі за простоту приготування і чудовий смак. Він чудово поєднується з гарячими напоями, а якщо подати його з кулькою ванільного морозива, то відірватися від пирога буде просто неможливо.

Історія Татена бере свій початок ще з 1898 року. Дослідники вважають, що рецепт пирога був придуманий в готелі сестер Стефані та Кароліни Татен в Ламотт-Беврон.

Реклама

Під час приготування Стефані забула зробити кошик з тіста і виклала карамелізовані яблука прямо в форму, а потім, щоб не переробляти, просто накрила начинку тістом.

Напрочуд для жінки, "неправильний" пиріг викликав справжнє захоплення у постояльців готелю. Так смачна помилка стала візитною карткою закладу сестер Татен і прославила їх прізвище на весь світ.

Тарт Татен з яблуками

img_3572lemon-loaf-700x466

Реклама

Фото: Dramatic Pancake

Складові:

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 5 ст.л. молока
  • 180 г цукру
  • 1 кг яблук
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

Реклама
  1. 100 г вершкового масла наріжте кубиками і розітріть пальцями з борошном. Додайте холодне молоко і замісити тісто. Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Помийте і почистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і видаліть серцевину разом з насінням.
  3. Розігрійте сковороду і викладіть на неї вершкове масло і цукор. Нагрійте на сильному вогні, щоб вийшла карамель.
  4. Після цього додайте яблука і тушкуйте їх близько 15 хвилин. Зайву рідину за бажанням злийте.
  5. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні. Пласт повинен бути трохи більше за діаметр форми для випічки, щоб сформувати з нього бортики.
  6. Викладіть у форму карамелізовані яблука, накрийте їх тестом і підігніть краї тісту вниз.
  7. Відправте пиріг в розігріту до 200°С духовку на 35 хвилин. За цей час корж повинен підрум'янитися.
  8. Готовий десерт переверніть на тарілку. Дійте обережно, щоб не обпектися.
  9. Подавайте тарт Татен теплим разом зі збитими вершками або морозивом. Його можна доповнити зігріваючим глінтвейном від Джеймі Олівера.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом дієтичного гарбузового пирога

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти