Головна Сьогодні

Класика французької кухні: готуємо тарт Татен з яблуками

Татен – це перевернутий пиріг з фруктами та карамеллю

Тарт Татен – один з найпопулярніших французьких десертів, який люблять у всьому світі за простоту приготування і чудовий смак. Він чудово поєднується з гарячими напоями, а якщо подати його з кулькою ванільного морозива, то відірватися від пирога буде просто неможливо.

Історія Татена бере свій початок ще з 1898 року. Дослідники вважають, що рецепт пирога був придуманий в готелі сестер Стефані та Кароліни Татен в Ламотт-Беврон.

Під час приготування Стефані забула зробити кошик з тіста і виклала карамелізовані яблука прямо в форму, а потім, щоб не переробляти, просто накрила начинку тістом.

Напрочуд для жінки, "неправильний" пиріг викликав справжнє захоплення у постояльців готелю. Так смачна помилка стала візитною карткою закладу сестер Татен і прославила їх прізвище на весь світ.

Тарт Татен з яблуками

img_3572lemon-loaf-700x466

Фото: Dramatic Pancake

Складові:

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 5 ст.л. молока
  • 180 г цукру
  • 1 кг яблук
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. 100 г вершкового масла наріжте кубиками і розітріть пальцями з борошном. Додайте холодне молоко і замісити тісто. Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Помийте і почистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і видаліть серцевину разом з насінням.
  3. Розігрійте сковороду і викладіть на неї вершкове масло і цукор. Нагрійте на сильному вогні, щоб вийшла карамель.
  4. Після цього додайте яблука і тушкуйте їх близько 15 хвилин. Зайву рідину за бажанням злийте.
  5. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні. Пласт повинен бути трохи більше за діаметр форми для випічки, щоб сформувати з нього бортики.
  6. Викладіть у форму карамелізовані яблука, накрийте їх тестом і підігніть краї тісту вниз.
  7. Відправте пиріг в розігріту до 200°С духовку на 35 хвилин. За цей час корж повинен підрум'янитися.
  8. Готовий десерт переверніть на тарілку. Дійте обережно, щоб не обпектися.
  9. Подавайте тарт Татен теплим разом зі збитими вершками або морозивом. Його можна доповнити зігріваючим глінтвейном від Джеймі Олівера.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом дієтичного гарбузового пирога

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти