Картопляні кнедлики зі сливами по-чеськи: рецепт приготування

14 серпня 2020, 10:25
Кнедлики – одна з найпопулярніших страв чеської кухні

Кнедлики зі сливовою начинкою

У серпні починається основний сезон сливи. Найчастіше ці плоди їдять просто в сирому вигляді, або роблять сливове варення на зиму. Але можна і урізноманітнити своє меню різними стравами з цим смачним і корисним фруктом. Наприклад, приготувати чеські картопляні кнедлики зі сливовою начинкою. Ця страва чимось схожа на солодкі сирні гомбовці.

Картопляні кнедлики зі сливами

Реклама

Кнедлики зі сливовою начинкою

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 155 ккал

Складові:

  • 500 г картоплі
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 70 г манної крупи
  • 230 г борошна грубого помелу
  • 600 г слив
  • 150 г сиру
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ст.л. вершкового масла

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Картоплю відварити і залишити охолонути, після чого пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці.
  2. Додати сіль, збите яйце, манку, борошно (трохи залишити, щоб посипати потім кухонну дошку) і замісити тісто.
  3. Розкачати тонкий корж і вирізати з нього прямокутники, розміром приблизно 4х4 см. На них покласти вимиті, але обов'язково висушені сливи, з яких попередньо були видалені кісточки. Щільно защипати краї.
  4. Кнедлики кинути в киплячу підсолену воду і варити на невеликому вогні протягом приблизно 20 хвилин.
  5. Кілька разів акуратно перемішати, щоб кнедлики не пристали до дна посуду. Вони будуть готові, коли спливуть на поверхню.

Як подавати кнедлики зі сливами

Перед тим як подавати на стіл, посипати кнедлики дрібно натертим сиром і цукровою пудрою, полити розтопленим маслом.

Дивіться відео, як приготувати сирний десерт з цукатами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою.