Гомбовці – це десерт з тіста, дуже популярний на Закарпатті. Ми розповімо, як зробити солодкі сирні гомбовці. Таку страву можна приготувати вранці замість сирників або лінивих вареників. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Гомбовці сирні
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 263 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г домашнього сиру
- 5 ст. л. манної крупи
- 1-2 яйця
- 3 ст. л. цукру
- Сіль
Окремо:
- 4-6 ст. л. мелених сухарів
- 1-2 ст. л. вершкового масла
- Цукор – за смаком
- Мелена кориця
- Ягоди – для прикраси
Дивіться відео, як зробити закарпатську піцу:
Спосіб приготування:
- Свіжий сир перетираємо крізь сито, до нього додаємо манку, цукор, сіль і яйця. Добре перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Даємо постояти 15-20 хвилин, щоб набухла манка.
- Тим часом готуємо на сковороді сухарі. Для цього розтоплюємо вершкове масло і в ньому до золотистого кольору обсмажуємо мелені сухарі. Додаємо цукор і корицю, знімаємо з вогню.
- Починаємо варити гомбовці. Із сирної маси формуємо невеликі кульки до 4 см в діаметрі й готуємо їх у підсоленій воді.
- Коли кульки піднімуться на поверхню, вони майже готові. Виймаємо їх шумівкою, щоб добре стекла вода, обвалюємо в приготованих сухарях.
Як подавати гомбовці
На Закарпатті подають гомбовці зі сметаною і ягодами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.