Салат на Пасху
Православний Великдень-2020 настане 19 квітня. На це свято традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення 48-денного Великого посту.
Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і легких весняних салатів без майонезу, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.
Салат з редиски з кукурудзою
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пучок редиски
- 2-3 огірка
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 пучки салату
- Пучок зелені (зелена цибуля, петрушка і кріп)
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, чорний перець
Спосіб приготування:
- Салат і зелень подрібнити, викласти в салатник.
- Додати кукурудзу, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
- Приготувати заправку з рослинної олії, видавлені через прес часнику і лимонного соку.
- Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:
Порада: Щоб зробити салат ситнішим, додайте 50 г тертого твердого сиру.
Салат з печінки тріски, огірків і картоплі
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 240 г печінки тріски
- 3 яйця
- 2 ст.л. червоної ікри
- 2 свіжі огірки
- 1 картопля
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування: ⠀
- Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
- Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
- Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
- Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
- Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
- Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати кубики з огірків.
- Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і зеленою цибулею.
Простий салат з курки з овочами
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- Жменя помідорів чері
- 1 огірок
- 200 г курячої грудки
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1/4 червоної цибулини
- 100 г листя салату
- 1 зубчик часнику
- Оливкова олія – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Замаринувати його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажити в олії до золотистої скоринки.
- Помити листя салату, порвати його руками. Пересипати в глибоку миску.
- Нарізати огірок, цибулю і помідори. Пересипати в ємність для салату.
- Заправити все оливковою олією, сіллю і перцем.
- Подавати курячий салат разом зі свіжим багетом або хрусткими хлібцями.
Листковий салат з тунцем
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 качан пекінської капусти або листового салату
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 банка консервованого тунця
- 1 свіжий огірок
- 1 свіжий помідор
- Жменя корейської моркви
- Жменя оливок
- 100 г плавленого або твердого сиру
- 50 мл соняшникової олії
- Дрібка солі
- 1 ч.л. соку лимона
Спосіб приготування:
- Пекінську капусту або листовий салат нарвати руками і викласти на дно тарілки.
- Далі викладайте салат шарами: консервовану кукурудзу, консервований тунець, нарізані огірки, помідори, моркву по-корейськи і оливки.
- Посипати салат плавленим або твердим сиром, натертим на дрібній тертці.
- Для заправки змішайте сіль і сік лимона, полийте салат.
Яєчний салат з йогуртовою заправкою
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 300 г ананаса
- 4-5 варених яєць
- 1 невелика червона цибулина
- Невеликий пучок кінзи або петрушки
- 1 салатний огірок
- 1 чилі
Для заправки:
- 200 мл густого йогурту
- 1 ч.л. каррі
- Сіль і перець за смаком
- 1-2 ст.л оливкової олії
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти для заправки.
- Ананас і огірок нарізати кубиком.
- Яйця очистити і розрізати на четвертинки.
- Зелень і чилі подрібнити. Лук тонко нашаткувати.
- З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних салатів з редискою. "Сьогодні" також писали, як зробити салати зі свіжих овочів і зелені.