Як запекти яблука з родзинками і медом

17 серпня 2020, 14:53
Печені яблука – простий десерт родом з дитинства

Печене яблуко в духовці

Запечені яблука в духовці з родзинками і медом – дуже простий у приготуванні, а головне – смачний і здоровий десерт. Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.

Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.

Реклама

Печені яблука з родзинками і медом

Печене яблуко в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 264 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 яблука
  • 4 ч.л. меду
  • 4 ч. л. родзинок
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • Палички кориці – для прикрашання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, зрізати верхівки. За бажанням зберегти їх, щоб пізніше зробити кришечки.
  2. Вирізати в кожному яблуці серединку і покласти фрукти в жароміцну форму.
  3. Всередину кожного яблука покласти по чайній ложці родзинок і меду. Закрити кришечками і відправити в розігріту духовку.
  4. Запікати яблука при температурі 180 °С приблизно 15-20 хвилин. Їх готовність можна визначити за зовнішнім виглядом яблучної шкірки – вона повинна зарум'яниться і, можливо, злегка полопатися.
  5. Викласти яблука з родзинками на порційні тарілки, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити паличками кориці. Подавати печені яблука теплими.

Секрети приготування печених яблук

  • Яблука повинні бути середнього розміру, бажано солодкого сорту;
  • Ізюм краще брати світлий. Перед використанням його потрібно попередньо залити теплою водою, а потім промити і обсушити;
  • У начинку можна додати колоті горішки: волоські, мигдаль, фундук;
  • Мед в рецепті можна замінити кленовим сиропом.

Дивіться відео, як запекти яблука з крамблем:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти пиріжки з яблуками на сметані.