Як смачно запекти картоплю в духовці у фользі

1 квітня 2020, 15:45
Рецепт запеченої картоплі на гарнір

Запечена картопля шматочками

Картопля в фользі в духовці – це швидко, просто і дуже смачно. Її можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса, птиці і рибу.

Читайте також:

Реклама

Якщо ви хочете, щоб картопля підрум'яниться, в кінці приготування розкрийте фольгу і запікайте ще 5-10 хвилин.

Картопля в духовці у фользі

Запечена картопля шматочками

Реклама

Час приготування:

  • 30-40 хвилин

Калорійність:

  • 93 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 3-4 картоплини
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1/4 ч. л. солі
  • Щіпка сухого розмарину
  • Щіпка рожевого перцю

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити і нарізати великими шматочками.
  2. Приправити щіпкою сухого розмарину і сіллю. Додати рослинну олію і перемішати.
  3. Викласти картоплю на фольгу.
  4. Загорнути краї фольги до центру і згорнути.
  5. Викласти в форму і запікати в духовці при 200 ° С 20-30 хвилин або поки картопля не почне легко протикати виделкою.
  6. Вийняти з духовки, розгорнути і трохи остудити.

Як подавати картоплю

Приправити меленим рожевим перцем і подавати до столу разом зі сметаною, кетчупом або гірчичним соусом.

Дивіться відео, як правильно вибрати картоплю:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити запіканку з картоплею і грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом картопляних крокетов з начинкою.