Якщо після вечері у вас залишилося картопляне пюре, приготуйте з нього крокети. Це гаряча французька закуска, яка смажиться у фритюрі. Крокети можна подавати як самостійну страву, або як гарнір до птиці, м'яса, бульйону.
Для приготування крокетов з картоплі потрібно зовсім небагато часу. Ми радимо зробити їх з начинкою з грибів, цибулі та сиру.
Картопляні крокети з грибами і сиром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 346 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Сіль, перець – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 200 г
- Твердий сир – 50 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 50 г
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, розрізати на четвертинки, варити 25-30 хвилин в підсоленій воді.
- Потім розім'яти картоплю, попередньо зливши воду, додати жовток, перемішати і дати пюре охолонути.
- Цибулю і шампіньйони дрібно порізати. Розігріти сковороду з олією. Підсмажити цибулю до прозорості, додати гриби і тушкувати до готовності. Посолити і поперчити.
- Сформувати невеликі коржики з картоплі. На середину коржа покласти заздалегідь обсмажені печериці з цибулею і тертий сир, краї з'єднати.
- Обваляти крокети в панірувальних сухарях і обсмажити в олії. Подавати зі сметаною.
Корисна порада
У начинку можна додати трохи подрібненої зелені кропу або петрушки.
Дивіться відео, як приготувати сирні кульки з шинкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати картопляний гратен з беконом. "Сьогодні" також розказували, як зробити картопляні котлети з грибним соусом.