Картопляна запіканка – ситна і смачна страва, яку можна приготувати на вечерю. Ми пропонуємо вегетаріанський варіант – з грибами, вершками, білим вином і сиром.
Щоб тонко нарізати картоплю для запіканки, використовуйте дуже гострий ніж або спеціальну овочерізку.
Картопляно-грибна запіканка з сиром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 180 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г картоплі, тонко нарізаної
- 150 г молока
- 5 ст.л білого вина
- Сіль, перець – за смаком
- 2 ст.л вершкового масла
- 2 зубчики часнику і 2 ст.л рослинної олії
- 300 г печериць
- 100 г тертого сиру
Спосіб приготування:
- Нагріти духовку 210 ° С, змастити маслом форму для запіканки.
- Змішати нарізану картоплю, молоко, вино, сіль і перець.
- Закип'ятити в каструлі і варити, помішуючи, поки готуються гриби.
- Нагріти масло і обсмажити часник, потім додати гриби і готувати приблизно три хвилини, помішуючи.
- Потім з'єднати гриби з картоплею і молоком і вилити все в форму. Запікати 35-45 хвилин. Через 15-20 хвилин від початку приготування посипати запіканку тертим сиром.
На замітку
Різне вино додасть і різний відтінок страві. ЇЇ можна урізноманітнити також пряними травами, наприклад, чебрецем.
Дивіться відео, як вибрати правильну картоплю:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити макаронну запіканку з фаршем . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати англійський картопляний пиріг з рибою .