Як приготувати пунш: ТОП-5 рецептів зігрівального напою

29 січня 2021, 18:18
Його можна приготувати як для себе особисто, так і для великої компанії

Якщо ви думаєте, що пунш – це класичний британський напій, то ви дуже помиляєтеся. Пунш – це індійський гарячий напій, що складається з 5 інгредієнтів: ром, цукор, сік лимона, гаряча вода і чай. Назва логічна – в перекладі з хінді paantsch – це п'ять. І вже з Індії, на початку 17 століття, напій завезли в Англію. Класичний пунш – це одна частина соку лайма, дві частини підсолоджувача, три частини рому (переважно барбадоського) і чотири частини води. У напій іноді додають одну-дві краплі бітера і дрібку мускатного горіха. Нижче знайдете 5 рецептів пуншу і дізнаєтеся, з чим краще подавати напій.

Пунш алкогольний: рецепт із зеленим чаєм і апельсином

Реклама

цитрусовий пунш

Інгредієнти

  • 230 мл готового зеленого чаю
  • 6 ст. л. меду
  • 170 мл апельсинового лікеру
  • Сік 1 лимона
  • Сік 1 апельсина
  • 1/2 ч. л. кориці

Спосіб приготування

Реклама
  1. Змішати чай, мед, лікер, соки і корицю.
  2. Довести до кипіння і розлити в чотири склянки.
  3. У кожен покласти по часточці апельсина.

Читайте також:

Пунш із шампанським

Реклама

Інгредієнти

  • 1 пляшка білого вина
  • 1 склянка цукру
  • 1 паличка кориці
  • 6 бутонів гвоздики
  • 1/2 склянки шампанського
  • Цедра лимону

Спосіб приготування

  1. Прогріти вино з цукром, додати корицю, гвоздику і трохи цедри лимона.
  2. Нагрівати ще 4 хвилини. Зняти з плити, процідити і додати шампанське.
  3. Подавати пунш в склянках, поклавши в кожну скибочку лимона.

Читайте також:

Пунш: рецепт класичний

класичний пунш

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1 склянка рому
  • 3 ст. л. цукру
  • Цедра і сік 1 лимона

Спосіб приготування

  1. З води і цукру зварити сироп, охолодити і налити в пляшку.
  2. Додати ром, сік і цедру лимона.
  3. Закрити пляшку пробкою і струснути.
  4. Подавати до столу в склянках з льодом.

Читайте також:

Яблучний пунш

Інгредієнти

  • 250 мл яблучного соку
  • 350 мл червоного сухого вина
  • 2 ст. л. меду
  • 1 яблуко
  • 2 палички кориці
  • 1 зірочка бадьяна
  • 2 шт. гвоздики

Спосіб приготування

  1. У яблука видалити серцевину і порізати кільцями.
  2. Шматочки яблук й інші інгредієнти помістити в невеликий сотейник і довести майже до кипіння.
  3. Зняти з вогню. Подавати яблучний пунш, прикрасивши чашки шматочками яблук.

Читайте також:

Пунш з горілкою і шампанським

фруктовий пунш

Інгредієнти

  • 1/2 чашки горілки
  • 2 пляшки шампанського
  • 1/2 чашки гранатового або іншого соку
  • 1 чашка цукрового сиропу
  • Свіжий сік з половинки лимона

Спосіб приготування

  1. Змішати перші три інгредієнта в ємності для пуншу з льодом.
  2. Влити цукровий сироп за смаком.
  3. Додати в пунш свіжий лимонний сік і розлити по келихах.

Як пити пунш

  • Кружки для гарячого пуншу мають бути з товстими стінками, щоб якнайдовше зберігати потрібну температуру. Можна взяти жароміцні келихи зі скла.
  • П'ють пунш маленькими ковтками, щоби повною мірою відчути аромат і смак цього напою.
  • Можна подати до пуншу випічку: штруделі, пироги, печиво. В якості закуски також добре смакуватимуть фрукти і ягоди, цукерки та й твердий сир буде до речі.

А тут дізнаєтеся про смачний баскський чизкейк і його рецепт.