Як приготувати смажену молоду картоплю з лисичками і зеленню

13 серпня 2020, 18:13
Простий рецепт смаженої картоплі з грибами, часником і зеленню на сковороді

Смажена картопля з грибами

Гарячі рум'яні шматочки молодої картоплі чудово поєднуються зі смаженими лисичками і зеленню, створюючи неймовірну гармонію смаків і ароматів. Універсальна страва, яке може бути як повноцінною самостійною вечерею, так і ідеальним гарніром до м'яса, риби і навіть овочевого салату.

Смажена молода картопля з лисичками

Реклама

Смажена картопля з грибами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 121 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г молодої дрібної картоплі
  • 500 г лисичок
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1-2 зубчики часнику
  • Сіль, перець
  • Зелень

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Картоплю добре помити за допомогою щітки.
  2. Відварити в підсоленій воді до напівготовності, близько 8 хвилин. Злити воду. У разі потреби розрізати бульби на кілька частин.
  3. Лисички почистити, відварити протягом 5 хвилин.
  4. У сковорідці розігріти суміш олії та масла. На середньому вогні обсмажити картоплю і лисички до золотистого кольору.
  5. Посолити, додати роздавлений зубчик часнику і вимкнути вогонь.
  6. Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Корисна порада

Ви можете додати в страву смажену цибулю.

Дивіться відео, як правильно збирати і готувати лисички:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами домашньої випічки з лисичками, а також писали, як смачно приготувати свинину з лисичками.