Як приготувати гарбузовий суп: три небанальні рецепти для осені

28 вересня 2020, 14:58
Кращі ідеї приготування гарбузового супу

Гарбузовий суп з пореєм

Гарбузовий суп їдять в різних країнах світу, причому найчастіше з гарбуза готують крем-суп. У нього можна додати інші овочі: моркву, картоплю, кабачки і цукіні. Досить часто в гарбузовий суп кладуть курку і індичку. А для пікантності можна додати трохи білого або червоного вина.

Гарбузово-кокосовий суп

Реклама

Гарбузовий суп з кокосовим молоком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 середній гарбуз
  • 2 склянки води
  • 1/2 склянки кокосового молока
  • 1 ст.л. меду
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ст.л. кориці
  • 1/2 склянки обсмаженої кокосової стружки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиками.
  2. Обсмажити на оливковій олії кілька хвилин, додати воду і тушкувати близько 15 хвилин на середньому вогні.
  3. Готовий м'який гарбуз і рідину збити за допомогою блендера.
  4. Додати мед, корицю і кокосове молоко і ретельно перемішати.
  5. Додати кокосову стружку, перемішати і ще раз нагріти, не доводячи до кипіння. Посолити за смаком.
  6. Подавати, прикрасивши додатковою порцією кокосової стружки або грінками.

Крем-суп з запеченого гарбуза

Реклама

Крем-суп з запеченого гарбуза

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1/2 мускатного гарбуза
  • 2 моркви
  • Чебрець
  • 3 зубчики часнику
  • 3 склянки овочевого бульйону
  • Сіль і перець
  • 1 цибулина
  • Насіння соняшнику або гарбуза для прикраси
  • Чилі

Дивіться відео, як спекти солодкий гарбузовий хліб:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 °С.
  2. Очистити половину мускатного гарбуза і нарізати м'якоть великими кубиками.
  3. Очистити і нарізати дві моркви, очистити три зубчики часнику.
  4. Додати в форму мускатну гарбуз, моркву і часник. Полити оливковою олією, приправити сіллю і перцем. Додати трохи чебрецю. Поставити в духовку і готувати 30 хвилин до золотистого кольору.
  5. Обсмажити одну цибулину і додати у велику каструлю з оливковою олією. Додати в каструлю три чашки овочевого бульйону і трохи перцю чилі.
  6. Коли овочі будуть приготовлені, додати їх у бульйон і залишити на повільному вогні протягом п'яти хвилин. Потім перелити в блендер.
  7. Додати обсмажений часник і збити на високій швидкості.
  8. Перелити в миску і зверху додати насіння соняшнику або гарбуза для прикраси.

Гарбузовий суп-пюре з грушею від Григорія Германа

Гарбузовий суп-пюре / Фото: Unsplash

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 200 г груш
  • 80 г цибулі
  • 15 мл оливкової олії
  • 800 мл овочевого бульйону
  • 100 мл густого йогурту
  • Порошок імбиру
  • Мускатний горіх
  • Мелена кориця
  • Карі
  • 100 г сухариків
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. М'якоть гарбуза нарізати великими шматочками. Цибулю і груші розрізати навпіл.
  2. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Полити оливковою олією, посолити і поперчити. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
  3. Перекласти овочі та груші в глибоку миску і перебити блендером. Влити трохи овочевого бульйону, додати всі спеції.
  4. Ще раз збити і влити залишки бульйону.
  5. Перелити суп в каструлю і довести до кипіння.
  6. Зняти з плити, додати йогурт.
  7. Подавати гарбузовий суп з сухариками.

Як зробити грінки для супу

Інгредієнти:

  • 250 г середньої частини багета
  • 80 г вершкового масла
  • 1 ч. ложка гранульованого часнику
  • 1 ч. ложка прованських трав

Спосіб приготування:

  1. Розріжте багет на тонкі кружальця товщиною не більше 5 мм.
  2. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або в сотейнику на плиті, змішайте з часником і травами і почекайте, поки гранули розчиняться.
  3. Полийте цим соусом підготовлені шматочки і розкладіть їх на деку.
  4. Розігрійте духовку до 160 °C.
  5. Сушіть в ній грінки 10-15 хвилин до золотистого кольору, потім переверніть і готуйте ще кілька хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий мармелад, а також писали, як зробити крем-суп з кабачків.