Як приготувати шашлик зі свинини в гранатовому соку

1 травня 2020, 12:36
Рецепт шашлику з свинини

Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини в гранатовому маринаді виходить дуже соковитим і ніжним. За рахунок фруктової кислоти сік граната робить м'ясні волокна м'якшими.

Смак свинячого шашлику відмінно відтіняє гострий кавказький соус з кінзи.

Реклама

Шашлик в гранатовому соку

Шашлик зі свинини

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 186 ккал

Складові:

Для м'яса:

Реклама
  • Свинина або баранина – 2 кг
  • Біла ріпчаста цибуля – 5 шт.
  • Гранатовий сік – 700 мл
  • Розмарин – 30 г
  • Приправи до м'яса – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • Кінза – 1 пучок
  • Помідори у власному соку – 300 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Цибуля солодка – 1/2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор, сіль – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити і нарізати великими кубиками.
  2. Цибулю нарізати великими півкільцями. М'ясо і цибулю покласти в каструлю і ретельно перемішати.
  3. Зверху посипати майбутній шашлик перцем, сіллю, спеціями і розмарином. Поверх залити гранатовим соком, всі інгредієнти перемішати, накрити м'ясо тарілкою, зверху поставити вантаж. Маринад повністю повинен покрити м'ясо.
  4. Залишити маринуватися мінімум на 3 години, максимум на 5 годин. Готовий шашлик нанизати на шампури і посмажити на гарячому вугіллі до готовності.
  5. Соус приготувати заздалегідь в домашніх умовах. Для нього всі інгредієнти перебити в блендері в однорідну масу.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Дивіться відео про секрети смачного шашлику:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати овочі на багатті. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кращих соусів до шашлику.