Як приготувати найсмачнішу сирну запіканку: покроковий рецепт

21 липня 2021, 11:04
Навчіться робити смачну запіканку з сиру – це ідеальний варіант для ситного сніданку, апетитного перекусу або легкої вечері

Сирна запіканка "Всього по 3"

Запіканка з сиру – один із найпростіших і популярних сніданків. Її можна їсти і теплою, і холодною. Солодка запіканка особливо смачна зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.

Існує безліч рецептів страв із сиру на будь-який смак. Ми пропонуємо вам приготувати сирну запіканку з родзинками і ваніллю.

Реклама

Якщо ви поки ще думаєте, як провести відпустку і літо загалом, шукайте ідеї в нашому календарі лайфхаків.

Побачити різноманітність справжньої жіночої краси без ретуші, а не лише ідеальні обличчя і тіла в медіа та рекламі, можна за допомогою проекту #ПокажітьНас і бренду Dove.

Запіканка із сиру з родзинками і ваніллю

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 ст.л. з верхом манної крупи
  • 3-4 яйця
  • 4 ст. ложки сметани
  • 3 ст. ложки цукру
  • 50 г світлих родзинок
  • по дрібці ванільного цукру і солі
  • трохи вершкового масла для змащування форми

Рецепт приготування:

  1. Промийте ізюм, залийте його окропом і залиште на 40 хвилин. За цей час приготуйте тісто.
  2. Насипте в миску або каструлю манну крупу, змішайте її із 3 столовими ложками сметани і залиште набухати на півгодини.
  3. Подрібніть сир, протерши його через сито, або за допомогою блендера. Можна також збити його в однорідну масу міксером.
  4. Додайте до сиру набряклу манку і сметану, яйця, цукор, сіль і ваніль, ретельно збийте міксером або в блендері.
  5. Злийте воду з родзинок і обсушіть їх паперовим рушником. Потім додайте родзинки до сирної маси і ретельно перемішайте. Можна також додати чайну ложку лимонної цедри, натертої на дрібній тертці.
  6. Форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла, потім акуратно викладіть приготовлену сирну масу, рівномірно розподіліть її і розрівняйте. Потім змастіть поверхню тонким шаром сметани (1 столова ложка).
  7. Помістіть форму з сирною масою в духовку, попередньо нагріту до 180 С. Запікайте до золотистого кольору. Приблизно через 40-45 хвилин вона буде готова.

А на пікніку можна приготувати грецький сир халумі на мангалі. Подробиці рецепта – у відео:

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати абрикосовий джем: ТОП-5 рецептів.