Як приготувати салат з тунцем: три корисних варіанти без майонезу

20 травня 2020, 18:18
Рецепти смачних дієтичних салатів з тунцем

Салат з тунцем і авокадо

Салат з консервованим тунцем – це ситне, смачне і корисне блюдо, багате білком. Він може стати повноцінним обідом або вечерею.

Кращий варіант для салату – тунець, консервований шматочками. У подрібненого тунця смак гірше. У маслі або в розсолі – орієнтуйтеся на свій смак.

Реклама

Салат з тунцем і авокадо

Салат з тунцем і авокадо

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 80 г консервованого тунця
  • 1 авокадо
  • 7-9 оливок без кісточки
  • 50 г шпинату або руколи
  • 1 помідор
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сік лимона
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Зелень промити і дати просохнути. За бажанням порвати руками на більш дрібні шматочки.
  2. Скласти в зручний салатник. Туди ж відправити шматочки тунця і помідора, потім кружечки оливок.
  3. В останню чергу приступити до авокадо, так як воно темніє при контакті з повітрям. Очистити шкірку, а м'якоть нарізати кубиком, скропити лимонним соком і викласти до інших компонентів.
  4. Заправити оливковою олією, посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

Дивіться відео, як зробити конвертики з тунцем:

Реклама

Салат з тунцем і огірком

Салат з тунцем і овочами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г консервованого тунця
  • 1-2 свіжих огірка
  • 1 червона цибуля
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 1/2 шт. лимона
  • Кілька гілочок петрушки
  • 75 мл води

Спосіб приготування:

  1. Нарізати цибулю півкільцями, додати сіль, цукор, оцет і воду. Рідини повинно бути достатньо, щоб шматочки розташовувалися вільно. Перемішати. Залишити на 15-20 хвилин. Потім відкинути на сито і злити маринад.
  2. Викласти в миску, додати великі шматочки огірка. Тунець розтерти виделкою або поламати руками. Лимон з шкіркою і зелень дрібно порубати.
  3. Заправити оливковою олією, перемішати. У салат можна за бажанням додати нарізаний помідор і консервовану білу квасолю.

Салат з тунця з пекінською капустою

Салат з тунцем і кукурудзою

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 100 г консервованого тунця
  • 150 г пекінської капусти або латуку
  • 140 г консервованої кукурудзи
  • 1/2 шт. червоної цибулі
  • Цибуля зелена
  • 10-12 оливок
  • 1 помідор
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ч.л. французької гірчиці
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
  2. Туди ж відправити нашатковану дрібно пекінську капусту, півкільця цибулі, нарізаний шматочками помідор, шматочки тунця з консервної банки, кружечки оливок і нарізану зелену цибулю.
  3. Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією, посолити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом французького салату з тунцем , а також писали, як зробити швидкий салат з тунцем і горошком .