Як приготувати салат "Гранатовий браслет": ТОП-5 рецептів на Новий рік

15 грудня 2020, 16:13
Салат "Гранатовий браслет" має безліч варіацій

Салат "Гранатовий браслет" на Новий рік

"Гранатовий браслет" ми любимо за його красу, святковість, урочистість. Попри те, що приготувати його – діло клопітке через його оригінальну подачу, ця страва має величезний успіх серед господинь. Нижче зібрані 5 рецептів цього салату на будь-який смак. Хіба що в цій збірці ви не знайдете рецепт з яловичиною. Ми ж пам'ятаємо, що Металевий Бик вкрай проти цього інгредієнта?

Салат "Гранатовий браслет" з куркою

Реклама

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • 300 г відвареного курячого м'яса
  • 300 г картоплі
  • 150 г цибулі
  • 300 г буряка
  • 300 г моркви
  • 1 великий гранат
  • 50 г волоських горіхів
  • Майонез і сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити картоплю, моркву і буряк.
  2. Курку можна відварити або обсмажити разом з цибулею. Для цього слід дрібно нарізати цибулю, а куряче філе – невеликими шматочками. Обсмажити цибулю до золотавого кольору, додати шматочки курки і посолити. Довести до готовності.
  3. Відварені овочі натерти на тертці. Буряк змішати з дрібно порубаними волоськими горіхами.
  4. Щоб викласти салат шарами у формі кільця, в центр блюда потрібно поставити склянку і всі шари розподілити навколо нього. Перший шар – картопля, змащена майонезом. Потім шар моркви, шар курки з цибулею і буряка з горіхами. При цьому кожен шар потрібно змащувати майонезом.
  5. Наприкінці прикрасити салат гранатовими зернами і прибрати склянку.

Читайте також:

Реклама

Салат "Гранатовий браслет" з грибами

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе
  • 300 г свіжих печериць
  • 2 середні цибулини
  • 0.5 склянки волоських горіхів
  • 500 г буряка
  • 1-2 зубчики часнику
  • Майонез і сіль – за смаком
  • 1 маленький гранат

Спосіб приготування:

  1. Печериці нарізати і обсмажити з подрібненою цибулею. Посолити.
  2. Волоські горіхи перемолоти. Часник подрібнити.
  3. Куряче філе і буряк окремо відварити. Філе нарізати кубиками, а буряк натерти на крупній тертці.
  4. У центр тарілки поставити склянку і викласти навколо неї інгредієнти, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, гриби з цибулею, подрібнені горіхи, тертий буряк, майонез і пропущений через прес часник.
  5. Прикрасити салат зернами гранату і обережно витягнути склянку.

Салат "Гранатовий браслет" із сиром

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 відварене філе курки
  • 1 велика цибулина
  • 1 варене яйце
  • зерна половини гранату
  • жменя кедрових горішків або мелених волоських
  • 50 г тертого сиру
  • сіль
  • майонез або натуральний йогурт

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати курку і яйце. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на оливковій олії до золотаво-коричневого кольору, остудити.
  2. Всі інгредієнти викласти на тарілку, намащуючи майонезом: курка, цибуля, зерна гранату, горішки, яйце, сир, зерна гранату.
  3. Поставити на кілька годин в холодильник, щоб шари просочилися.

Салат "Гранатовий браслет" без буряка

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1-2 гранати
  • 300 г курячого філе або іншого м'яса
  • 2 варені яйця
  • 3 варені картоплини
  • 2 варені моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • жменя волоських горіхів
  • майонез – за смаком
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Курку відварити разом зі спеціями, остудити і розібрати на волокна.
  2. Картопля, морква і яйця окремо відварити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Нарізану цибулю обдати окропом, щоб прибрати гіркоту.
  4. У майонез додати пропущений через прес часник.
  5. У центр плоскої білої тарілки поставити склянку або невелику баночку. Навколо склянки акуратно викласти продукти шарами, змащуючи їх майонезом. Перший шар – картопля, потім морква, товчені горіхи, курку, цибулю і яйця.
  6. Прикрасити верх салату, змащений майонезом, гранатовими зернами. Обережно прибрати склянку.

Читайте також:

Салат "Гранатовий браслет" без м'яса і зі сметаною

Фото: Іnstagram.com/aunt_esther

Час пригготування

  • 1,5 години

Інгредієнти

  • по 1 шт морква, буряк, картопля (велика)
  • 3 шт яйця
  • 1/2 цибуля ріпчаста
  • 200 г сметана
  • гранатові зерна


Спосіб приготування:

  1. Всі овочі відварити в мундирі, відварити яйця, цибулю дрібно нарізати.
  2. Варені овочі очистити, натерти на крупній тертці.
  3. Зібрати шарами салат у зручній для вас послідовності, перекриваючи кожен шар сметаною.
  4. Зверху прикрасити гранатовими зернами.

Порада: щоби було легше прибрати склянку із салату, попередньо змастіть його олією.

Тут знайдете 5 рецептів салатів на Новий рік.