Пиріг з рибною начинкою Фото: depositphotos.com
Листковий пиріг з начинкою з червоної риби - це неймовірно смачно! Його можна подавати на сніданок або як святкову закуску.
Пиріг з лососем і рисом
Складові:
- Рис – 1/4 чашки
- Яйця – 3 шт.
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Лук-порей, біла частина і світло-зелена, дрібно порізаний – 1 шт.
- Цедра одного лимона
- Сік половини лимона
- Кріп, порізаний – 3 столові ложки
- Вершкове масло, м'яке – 3 столові ложки
- Філе лосося, порізане кубиками 2 см – 450 г
- Листкове тісто – 500 г
- Сіль, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200° С.
- Відварити рис у великій кількості киплячої води з дрібкою солі близько 7-8 хвилин, поки рис не стане м'яким. Не переварити. Злити воду і залишити рис охолоджуватися.
- В окремій каструльці закип'ятити воду, додати яйця і варити їх 8 хвилин після того, як вода знову закипить. Злити воду і добре остудити варені яйця в холодній воді.
- Зробити ароматичне вершкове масло. Для цього змішати м'яке вершкове масло із соком лимона, столовою ложкою порізаного кропу, сіллю, перцем і лимонною цедрою.
- На невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю-порей, поки він не стане м'яким і трохи карамелізованим.
- Яйця почистити і нарізати кубиками.
- Змішати варений рис, подрібнені яйця, смажену цибулю-порей, порізане філе лосося, дві столові ложки рубленого кропу, що залишилися. Приправити сіллю і перцем.
- Розкатати листкове тісто в два тонких пласта, викласти начинку на один шар, покласти зверху шматочки ароматичного вершкового масла і накрити другою половиною тіста, добре притиснути краї.
- Випікати 30-35 хвилин або поки тісто не підніметься і не зарум'яниться.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг за рецептом Олексія Суханова: