Як правило, для приготування класичної італійської лазаньї використовують шість шарів пасти. Ви можете купити готові сухі листи або приготувати їх самостійно.
Лазанья з лососем і шпинатом
Інгредієнти на 8 порцій:
- 2 упаковки рубленого замороженого шпинату
- 800 г філе лосося
- 500 г листів лазаньї
- 500 мл молока
- 300 г моцарели
- 250 мл вершків 10%
- 50 г вершкового масла
- 2 ст.л. борошна
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- сіль перець
Рецепт приготування:
1. Розтопити шматочок вершкового масла в сотейнику. Всипте борошно. Постійно помішуючи лопаткою, обсмажте її до появи приємного горіхового аромату.
2. Поступово влийте підігріте молоко, не забуваючи весь час помішувати дерев'яною ложкою або віночком. Варіть соус до загусання. В кінці приправте бешамель за смаком.
3. На сковороді обсмажити цибулю з часником, додайте попередньо розморожений шпинат і тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Подрібніть все занурювальним блендером і змішайте з вершками.
4. Наріжте філе лосося без шкіри і кісток кубиками.
5. Покладіть на дно форми для запікання лист лазаньї, потім змастіть шаром шпинатового соусу і шаром бешамеля. Викладіть шматочки лосося і посипте сиром, зверху покладіть ще шар шпинату і продовжуйте викладати інгредієнти в тому ж порядку. Зверху повинен бути лист лазаньї. Його потрібно змастити зеленим соусом і посипати сиром.
6. Поставте форму з лазаньєю в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин. Подавайте блюдо гарячим.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептом італійського лимонного пирога.
Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: