Маринована слива на зиму
Заготовки із слив – це не тільки всім звичне варення, з кісточками або без. Мариновані сливи – дуже смачний і красивий гарнір до м'яса і птиці, який здатний перетворити навіть звичайну страву в вишуканий делікатес. Готується маринована слива на зиму досить просто і відмінно зберігається.
Мариновані сливи на зиму
Сливи в маринаді на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- Міцна м'ясиста слива – скільки увійде в банку
- 0,5 л води
- 70 мл оцту 9%
- 5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- 4 лаврові листки
- 3 зубчики часнику
- 2 шт. гвоздики
- 10 шт. запашного перцю
- 1 ч.л. сушеного розмарину
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Сливу наколоти (зубочисткою, голкою), щільно наповнити плодами стерилізовану банку ємністю 1 л, на дно якої покладені спеції, очищений і нарізаний часточками часник.
- Закип'ятити воду, остудити приблизно до 70 ºС і залити в банку зі сливами. Банку заповнювати водою не до кінця, сливи пустять сік і рідини стане більше. Залишити до повного охолодження, приблизно на 4-5 годин.
- Вилити воду з банки в підходящу каструлю, додати туди ж сіль, цукровий пісок. Кип'ятити дві-три хвилини, влити оцет.
- Знову остудити до 70 ºС, спробувати маринад на смак, за необхідності додати ще цукру. Залити маринад назад в банку.
- Прикрити кришкою і залишити до повного охолодження, краще на ніч, потім ще раз злити рідину в каструлю, довести до кипіння, і знову трохи остудити і залити в банку.
- Закатати банку залізною кришкою, перевернути і укутати теплою тканиною.
Сливи, мариновані на зиму
Маринована слива на зиму
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 1 л води
- 300 г цукру
- 100 г 5% оцту
- 15 шт. гвоздики
- 1 ч.л. кориці
- Сливи
Дивіться відео, як зробити сливовий соус ткемалі на зиму:
Спосіб приготування:
- Підготувати банку ємністю 3 л, щільно наповнити її сливами.
- Залити плоди закипілим маринадом.
- Стерилізувати банку 30 хвилин, потім закатати.
Швидкий рецепт маринованих слив
Швидкі мариновані сливи
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 250 г води
- 150 г винного оцту
- 1 ч.л. солі
- 5 ст.л. цукру
- 1/5 ч.л. кориці
- 5-6 гвоздик
- Чорний перець і мускатний горіх за смаком
- Сливи
- Солодка цибуля
Спосіб приготування
- Змішати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння і відразу ж зняти з плити.
- Розрізати сливи навпіл, видалити кісточки. Цибулю нарізати четвертинками і розділити на пелюстки. Викласти все шарами в підготовлені банки і залити маринадом.
- Сливи можна буде вживати вже через 12 годин. Зберігати їх слід тільки в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.