Як приготувати мариновані сливи на зиму

13 серпня 2020, 15:04
Кращі рецепти приготування маринованих слив з фото

Маринована слива на зиму

Заготовки із слив – це не тільки всім звичне варення, з кісточками або без. Мариновані сливи – дуже смачний і красивий гарнір до м'яса і птиці, який здатний перетворити навіть звичайну страву в вишуканий делікатес. Готується маринована слива на зиму досить просто і відмінно зберігається.

Мариновані сливи на зиму

Сливи в маринаді на зиму

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Міцна м'ясиста слива – скільки увійде в банку
  • 0,5 л води
  • 70 мл оцту 9%
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 4 лаврові листки
  • 3 зубчики часнику
  • 2 шт. гвоздики
  • 10 шт. запашного перцю
  • 1 ч.л. сушеного розмарину

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Сливу наколоти (зубочисткою, голкою), щільно наповнити плодами стерилізовану банку ємністю 1 л, на дно якої покладені спеції, очищений і нарізаний часточками часник.
  2. Закип'ятити воду, остудити приблизно до 70 ºС і залити в банку зі сливами. Банку заповнювати водою не до кінця, сливи пустять сік і рідини стане більше. Залишити до повного охолодження, приблизно на 4-5 годин.
  3. Вилити воду з банки в підходящу каструлю, додати туди ж сіль, цукровий пісок. Кип'ятити дві-три хвилини, влити оцет.
  4. Знову остудити до 70 ºС, спробувати маринад на смак, за необхідності додати ще цукру. Залити маринад назад в банку.
  5. Прикрити кришкою і залишити до повного охолодження, краще на ніч, потім ще раз злити рідину в каструлю, довести до кипіння, і знову трохи остудити і залити в банку.
  6. Закатати банку залізною кришкою, перевернути і укутати теплою тканиною.

Сливи, мариновані на зиму

Маринована слива на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 л води
  • 300 г цукру
  • 100 г 5% оцту
  • 15 шт. гвоздики
  • 1 ч.л. кориці
  • Сливи

Дивіться відео, як зробити сливовий соус ткемалі на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати банку ємністю 3 л, щільно наповнити її сливами.
  2. Залити плоди закипілим маринадом.
  3. Стерилізувати банку 30 хвилин, потім закатати.

Швидкий рецепт маринованих слив

Швидкі мариновані сливи

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 250 г води
  • 150 г винного оцту
  • 1 ч.л. солі
  • 5 ст.л. цукру
  • 1/5 ч.л. кориці
  • 5-6 гвоздик
  • Чорний перець і мускатний горіх за смаком
  • Сливи
  • Солодка цибуля

Спосіб приготування

  1. Змішати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння і відразу ж зняти з плити.
  2. Розрізати сливи навпіл, видалити кісточки. Цибулю нарізати четвертинками і розділити на пелюстки. Викласти все шарами в підготовлені банки і залити маринадом.
  3. Сливи можна буде вживати вже через 12 годин. Зберігати їх слід тільки в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як заморозити сливи на зиму, а також ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу.