Як спекти смачний пиріг на кефірі: 5 рецептів

18 березня 2021, 18:35
Улюблена випічка в нових кулінарних рішеннях

Пиріг із сушеними ягодами

Пиріг на кефірі – один із найулюбленіших для багатьох, як і інші десерти дитинства. Така випічка завжди виходить пишною та соковитою, та й додати туди можна будь-які горіхи, сухофрукти, ягоди на свій смак. Ще один плюс пирогів, спечених на кефірі, це легкість їхнього приготування. У добірці знайдете 5 таких рецептів.

У календарі свят березня знайдете ідеї-підказки для оригінальних подарунків.

Реклама

Грушева шарлотка на кефірі

Дієтична шарлотка

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г груш;
  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 200 г кефіру, натурального йогурту або кислого молока;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 40 г в'яленої вишні або шоколадних чіпсів (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 ºC.
  2. Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками середнього розміру.
  3. Яйця збити з цукром, додати йогурт або кисле молоко, просіяне борошно, попередньо змішане з розпушувачем, сіль.
  4. Ретельно перемішати і додати груші з вишнею або шоколадом.
  5. Роз'ємну форму вистелити пергаментом і викласти тісто.
  6. Випікати грушеву шарлотку 40-45 хвилин.
  7. За бажанням посипати готовий пиріг цукровою пудрою.

Читайте також:

Реклама

Пиріг із чорною смородиною на кефірі

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 180 г пшеничного борошна;
  • 70 г кукурудзяного борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 200 г цукру;
  • 150 г кефіру;
  • 2-3 яйця;
  • 170 г вершкового масла;
  • 300 г свіжої або замороженої смородини;
  • 1/2 ч.л. ванільного цукру з натуральної ваніллю;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  1. Просіяти в миску обидва види борошна.
  2. Додати цукор, сіль, розпушувач і перемішати дерев'яною ложкою.
  3. У мисці більшого обсягу збити за допомогою міксера м'яке вершкове масло, кефір і яйця.
  4. Додати борошняну суміш до яєчної і перемішати міксером, щоб вийшло однорідне тісто.
  5. Роз'ємну форму для випічки застелити пергаментним папером.
  6. Вилити тісто і розрівняти його лопаткою.
  7. Викласти смородину по всій поверхні пирога. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно.
  8. Відправити пиріг в розігріту до 180 ºC духовку на 35-40 хвилин.
  9. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Дати охолонути у формі.
  10. Перед подачею посипати смородиновий пиріг просіяною цукровою пудрою.

Швидкий яблучний пиріг на кефірі від Юлії Висоцької

Пиріг з яблуками на кефірі

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 300 мл кефіру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • ванільний екстракт – кілька крапель;
  • 250 г пшеничного борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 яблука.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з ванільним цукром, сіллю, ваніллю, розтопленим вершковим маслом і кефіром.
  2. До яєчно-вершкової суміші додати просіяне борошно і збити до однорідного гладкого стану.
  3. Яблука очистити і нарізати часточками.
  4. Форму змастити вершковим маслом і викласти яблука.
  5. На яблука зверху викласти тісто і розрівняти його.
  6. Випікати за 180 ºC 40 хвилин, дати охолонути і посипати цукровою пудрою, прикрасити листям м'яти.

Читайте також:

Шоколадний пиріг на кефірі

Пиріг з какао на кефірі

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 50 г какао.

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте всі інгредієнти, ретельно перемішайте і викладіть тісто у форму, змащену маслом.
  2. Випікайте шоколадний пиріг 25-30 хвилин у розігрітій до 200 ºC духовці.
  3. Готовий пиріг за бажанням прикрасьте шоколадною глазур'ю або ж полийте розтопленим на водяній бані білим або темним шоколадом, а зверху посипте шоколадною стружкою.

Рецепт бісквіта на кефірі без яєць

Бісквіт на кефірі в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 1/2 склинки олії;
  • 150-200 г цукру;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в одній мисці рідкі інгредієнти: кефір, олію.
  2. В іншій мисці змішуємо сухі складові: борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор.
  3. Тепер рідкі додаємо в сухі, перемішуємо – і тісто готове.
  4. Викладаємо тісто в підготовлену форму 21х21 см і випікаємо в розігрітій до 200 ºC духовці близько 30-35 хвилин.

Порада: Зверху на бісквіт можна викласти нарізані великими часточками яблука, кружечки ананасів, половинки консервованих персиків, дольки груш, ягоди. Крім цього, можна зробити посипку, яка при випічці в духовці стає хрусткою. Для цього перетріть руками 30 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. борошна і посипте зверху пиріг.

Тут дізнаєтеся про помилки, через які ваш бісквіт погано випікається.