Кабачкова ікра Фото: depositphotos.com
Овочеву ікру можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.
Баклажанна ікра
Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг
- болгарський перець – 1,5 кг
- цибуля ріпчаста – 300 г
- помідори – 1,5 кг
- часник – 6 зубчиків
- рослинне масло – 100 мл
- сіль, перець – за смаком
- кріп, петрушка – невеликий пучок
Рецепт приготування:
- Всі овочі добре промиваємо проточною водою і сушимо.
- Баклажани розрізаємо вздовж на 2 частини, викладаємо на деко і змащуємо зрізи рослинним маслом. Запікаємо в нагрітій до 220 градусів духовці 25 хвилин. Коли баклажани будуть готові, знімаємо з них шкірку.
- Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
- З перцю видаляємо насіннєву коробку і ріжемо його маленькими кубиками.
- Помідори подрібнюємо в блендері (можна попередньо зняти шкірку).
- У глибокій жаровитривалій формі розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо перець і обсмажуємо, помішуючи 5 хвилин.
- До цибулі і перцю додаємо помідори, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин. Додаємо м'якоть баклажанів, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи до тих пір, поки вся зайва рідина з ікри не зникне (близько 20 хвилин).
- Часник очищаємо і подрібнюємо разом з зеленню.
- До баклажанів додаємо часник, зелень, сіль, перець. Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Готово!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кабачкова ікра
Інгредієнти:
- кабачки -1 кг
- помідори – 0,5 кг
- ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
- морква – 0,5 кг
- олія соняшникова – 4 ст.л
- часник – 4 зубчики
- кріп – 1 пучок
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачки миємо, якщо молоді – просто нарізаємо кубиками, якщо не дуже – очищаємо від шкірки і кісточок.
- Помідори миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками.
- Цибулю дрібно рубаємо, моркву натираємо на крупній тертці.
- У великій сковороді розігріваємо олію, додаємо на сковороду цибулю з морквою і злегка обсмажуємо на швидкому вогні, після чого на сковороду додаємо помідори. Все разом спочатку обсмажуємо на швидкому вогні, а потім тушкуємо доки не випарується вся рідина.
- Вміст сковороди перемелюємо в блендері.
- На сковороду додаємо трохи олії, обсмажуємо до золотистого кольору кабачки, додаємо до них пюре з помідорів, цибулі та моркви. Додаємо сіль і перець і тушкуємо, доки не зникне зайва рідина (приблизно 30-40 хвилин).
- Додаємо подрібнений часник і кріп. Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.
- Можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Окрім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортільї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти побільше кабачків.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: