Кабачки з фетою і зеленню: рецепт швидкої літньої закуски

11 серпня 2020, 13:47
Готуємо запечені кабачки з сиром, сметаною і пряними травами

Кабачки з майонезом та часником

Запечені кабачки в духовці – смачна і проста сезонна закуска. До столу вони подаються разом з соусом з фети, сметани і пряної зелені.

Така закуска – ідеальний варіант для пікніка, а також у разі, коли хочеться швидко приготувати що-небудь смачне. Якщо ви на природі – можете скористатися решіткою і запекти кабачки на грилі.

Реклама

Кабачки з фетою в духовці

Кабачки з майонезом та часником

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 104 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 молодих кабачка або цукіні
  • 125 г фети
  • 2 ст.л. сметани
  • Сіль
  • Перець
  • Масло
  • Орегано
  • Зелень

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 220 °С.
  2. Кабачок помити, нарізати кружальцями завтовшки 1 см. Посолити, поперчити за смаком, злегка змастити маслом.
  3. Деко застелити папером для випічки, викласти кабачки. Запікати 3-5 хвилин під грилем. Перевернути кабачки на іншу сторону і запікати ще 2-3 хвилини.
  4. Фету покласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою разом зі сметаною, орегано і дрібно порізаною зеленню.
  5. Подавати соус разом із запеченими кабачками.

Корисна порада

Якщо хочете пікантну закуску – спробуйте додати в соус роздавлений зубчик часнику.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані кабачки на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смажених паличок з кабачків з сирній паніровці.