Ідеальний осінній десерт: готуємо англійський крамбл з яблуками

7 вересня 2020, 11:49
Рецепт ароматного сезонного десерту з яблук

Крамбл з яблуками

Крамбл – традиційний англійський десерт зі шматочків фруктів, запечених під хрусткою скоринкою з крихт пісочного тіста. Восени він ідеальний з яблуками. За бажанням в начинку можна додати спеції: корицю, ваніль, імбир, гвоздику або мускатний горіх.

Яблучний крамбл в духовці

Реклама

Крамбл з яблуками

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 161 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг кисло-солодких яблук
  • Цукор – за смаком
  • 1 ст.л. яблучного соку або води
  • 100 г борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 50 г вівсяних пластівців
  • 100 г коричневого цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Очистіть яблука і розріжте їх на четвертинки. Видаліть серцевину і розріжте кожен шматочок навпіл.
  3. Викладіть яблука на сковороду, додайте цукор за своїм смаком, сік або воду і тушкуйте на середньому вогні близько п'яти хвилин, поки яблука не почнуть розм'якшуватися.
  4. Викладіть яблучну суміш в глибокий посуд, придатний для духовки.
  5. Тим часом розітріть борошно з холодним маслом в крихту.
  6. Висипте зверху яблук цю суміш, а також вівсяні пластівці і коричневий цукор.
  7. Запікайте крамбл близько 30 хвилин, щоб верхівка стала хрусткою і золотисто-коричневою.

Як подавати крамбл

Подавайте страву на стіл разом з кулькою ванільного морозива.

Дивіться відео, як приготувати печені яблука з крамблом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового коблеру з імбиром і корицею в духовці.