Для тих, хто на дієті: запіканка з цукіні, помідорів і грибів

22 червня 2018, 14:04
Готуємо низькокалорійну літню страву

Кабачкова запіканка. Фото: pixabay.com

Ви можете прибрати, додати або замінити будь-які овочі в цій страві. А якщо ви хочете зробити запіканку ситнішою, приготуйте заливку з 2-3 яєць і упаковки вершків.

Запіканка з кабачків з грибами і помідорами

Реклама

Інгредієнти:

  • 3-5 шт. цукіні
  • 15 шт. печериць
  • 5 стебел зеленої цибулі
  • 1 кошик помідорів чері або 4-5 шт. звичайних помідорів
  • сіль, мелений перець
  • сушений чебрець
  • пластівці сушеного червоного перцю
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 чашки (або більше) тертого сиру пармезан

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Помідори чері розрізати навпіл. Якщо ви використовуватимете звичайні томати, наріжте їх і викладіть на паперовий рушник, поки готуються інші інгредієнти. Це потрібно, щоб вбрався зайвий сік.
  2. Цукіні помийте, наріжте кружальцями або поздовжніми пластинками.
  3. Зелену цибулю дрібно порубайте, гриби помийте і наріжте.
  4. Розігрійте духовку до 180 ◦С. Викладіть 1/3 нарізаних овочів до форми для запікання, змащеної олією. Посипте сіллю, меленим перцем, чебрецем і пластівцями гострого перцю.
  5. Полийте столовою ложкою оливкової олії і посипте 1/3 частиною пармезану. Повторіть шари.
  6. Запікайте протягом 30 хвилин або поки кабачки на стануть м'якими.

Порада: гриби можна попередньо обсмажити, додавши трохи часникового порошку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли,  чому влітку варто їсти більше кабачків.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Реклама