Кабачковий крем-суп
З молодих кабачків можна зробити дуже смачні крем-супи. Вони виходять ніжними і легкими і не вимагають особливих добавок, крім картоплі та цибулі. Все, що потрібно зробити – це злегка обсмажити всі овочі, залити водою або бульйоном, якщо є (підійдуть і курячий, і овочевий, і грибний), трохи поварити, збити блендером і додати вершки за смаком.
Крем-суп з кабачків з овочами
Суп з кабачків
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 л курячого бульйону
- 200 мл вершків 20%
- 4-5 молодих кабачків
- 1-2 картоплини
- 1-2 моркви
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. олії
- Грінки – для прикраси
- Сіль, перець – за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, кабачки, моркву і цибулю. Цибулю дрібно нашаткувати.
- У невеликій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю і роздавлений часник.
- Нарізати картоплю, кабачки, моркву і відправити в каструлю тушкуватися на 7-10 хвилин.
- Влити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.
- Розігріти вершки.
- У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати трохи настоятися.
- Готовий суп можна посипати сухариками, тертим сиром, нарізаною зеленню або шматочками овочів.
Кабачковий крем-суп з часниковими грінками
Суп з кабачків
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 кг кабачків
- 1-2 цибулини
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. олії
- 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
- 200 мл вершків
- 1/2 ч.л. прованських або італійських трав
- Сіль, мелений перець
- 50 г вершкового масла
- 1 ст.л. борошна з гіркою
Дивіться відео, як приготувати грибний крем-суп:
Для часникових грінок:
- Кілька скибочок білого хліба без кірок
- 1 шматочок часнику
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Кабачок і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Збити овочеву суміш блендером.
- Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати овочеве пюре і гарячий бульйон, кожен раз доводячи до кипіння.
- В кінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій.
- Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.
- Подавати суп з крутонами і зеленню.
Крем-суп із запечених кабачків
Кабачковий крем-суп
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 1 л овочевого бульйону
- 2-3 середніх картоплини
- 3 середніх кабачка
- 4 зубчики часнику
- 1 цибуля ріпчаста
- 2 ст.л. оливкової олії
- 150 мл вершків
- 2 лаврові листки
- 2 в'ялених помідора
- Кілька гілочок петрушки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Молоді кабачки розрізати вздовж на три частини, скропити невеликою кількістю оливкової олії, викласти на деко з пергаментним папером, запікати в духовці при 200 ºС протягом 30-40 хвилин.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник очистити. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити часник протягом хвилини на сильному вогні, додати цибулю, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. Додати бульйон, картоплю, посолити і варити близько 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
- Кабачки після запікання відправити в каструлю, варити близько 10 хвилин. За 1-2 хвилини до кінця приготування додати лавровий лист, вершки.
- Лавровий лист прибрати з супу, поперчити, зняти з вогню, подрібнити все блендером, повернути на слабкий вогонь і прогріти суп ще раз.
- Розлити суп по тарілках, додати кілька гілочок петрушки, нарізані в'ялені томати і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного супу від Джулії Чайлд і писали, як зробити окрошку вдома.