Теплий салат з баклажанів
Страви з баклажанів – це не тільки рулетики та знаменита ікра. З фіолетових овочів можна готувати рагу, закуски, другі страви, супи і випічку.
Ми зібрали оригінальні ідеї осінніх страв з баклажанів, які не тільки порадують вас своїм смаком, а й прикрасять стрічку Instagram.
Пармеджана в духовці
Пармеджана – страва родом з Італії. Це баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарела і пармезан.
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 700 г баклажанів
- 800 г стиглих помідорів
- 2 ст.л. свіжого листя базиліка
- 200 г моцарели
- 50 г тертого пармезану
- Сіль і мелений перець – за смаком
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Баклажани порізати кружальцями, посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре промити холодною водою, просушити паперовим рушником і обсмажити на сковороді гриль, за бажанням обваляти в борошні.
- Помідори oчистити від шкіри, нарізати кубиками. Листя базиліка нарізати і разом з помідорами викласти на суху сковороду. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу.
- Моцарелу нарізати тонкими пластинами.
- Духовку розігріти до 170 ° С.
- На дно форми для запікання налити трохи соусу, потім покласти шар баклажанів, знову шар соусу, потім пoсипати 1/2 пармезану і покласти 1/3 моцарели. Потім ще шар баклажанів, соус, решту пармезану і 1/3 моцарели. І останній шар баклажанів, залишки соусу і залишки моцарели.
- Поставити форму в духовку на 30 хвилин або поки сир не розплавиться. Смачно як і в гарячому, так і в холодному вигляді.
Човники з баклажанів з фаршем і рисом
Човники з баклажанів з фаршем – це прекрасний вибір, якщо ви хочете приготувати смачний обід або вечерю навіть для великої компанії.
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 2 баклажана
- 300 г фаршу з яловичини
- 1 червоний болгарський перець
- 2 ст.л. оливкової олії
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 жмені довгого рису
- Кілька гілочок петрушки
- 1 ч.л. орегано
- Сіль і перець
Дивіться відео, як запекти баклажани на грилі:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 °С.
- Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
- На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
- Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
- Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
- Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
- Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
- Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.
Теплий салат з баклажанів від Даші Малахової
Ароматний вегетаріанський салат із запечених баклажанів з помідорами, часником і базиліком можна подавати як самостійну страву або як доповнення до м'яса.
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 1 баклажан
- 3 помідори
- 2 зубчики часнику
- Оливкова олія
- Базилік
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Баклажан очистіть від шкірки за допомогою "економки". Загорніть в харчову плівку і помістіть в мікрохвильовку на 3 хвилини.
- Помідори крупно наріжте і змішайте з подрібненим часником у великій мисці. Додайте сіль, перець, оливкову олію і перемішайте.
- Готовий і остиглий баклажан наріжте великими шматочками, викладіть в миску і перемішайте. Перед подачею додайте листя базиліка.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.