Що приготувати з баклажанів: три смачні та фотогенічні страви

7 вересня 2020, 13:39
Ці рецепти допоможуть урізноманітнити ваше осіннє меню

Теплий салат з баклажанів

Страви з баклажанів – це не тільки рулетики та знаменита ікра. З фіолетових овочів можна готувати рагу, закуски, другі страви, супи і випічку.

Ми зібрали оригінальні ідеї осінніх страв з баклажанів, які не тільки порадують вас своїм смаком, а й прикрасять стрічку Instagram.

Реклама

Пармеджана в духовці

Пармеджана: рецепт з фото

Пармеджана – страва родом з Італії. Це баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарела і пармезан.

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Складові:

  • 700 г баклажанів
  • 800 г стиглих помідорів
  • 2 ст.л. свіжого листя базиліка
  • 200 г моцарели
  • 50 г тертого пармезану
  • Сіль і мелений перець – за смаком
  • Оливкова олія

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Баклажани порізати кружальцями, посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре промити холодною водою, просушити паперовим рушником і обсмажити на сковороді гриль, за бажанням обваляти в борошні.
  2. Помідори oчистити від шкіри, нарізати кубиками. Листя базиліка нарізати і разом з помідорами викласти на суху сковороду. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу.
  3. Моцарелу нарізати тонкими пластинами.
  4. Духовку розігріти до 170 ° С.
  5. На дно форми для запікання налити трохи соусу, потім покласти шар баклажанів, знову шар соусу, потім пoсипати 1/2 пармезану і покласти 1/3 моцарели. Потім ще шар баклажанів, соус, решту пармезану і 1/3 моцарели. І останній шар баклажанів, залишки соусу і залишки моцарели.
  6. Поставити форму в духовку на 30 хвилин або поки сир не розплавиться. Смачно як і в гарячому, так і в холодному вигляді.

Човники з баклажанів з фаршем і рисом

Баклажани з фаршем та рисом

Човники з баклажанів з фаршем – це прекрасний вибір, якщо ви хочете приготувати смачний обід або вечерю навіть для великої компанії.

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 2 баклажана
  • 300 г фаршу з яловичини
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 жмені довгого рису
  • Кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. орегано
  • Сіль і перець

Дивіться відео, як запекти баклажани на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °С.
  2. Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
  3. На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
  5. Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
  6. Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
  8. Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.

Теплий салат з баклажанів від Даші Малахової

Теплий салат з баклажанів

Ароматний вегетаріанський салат із запечених баклажанів з помідорами, часником і базиліком можна подавати як самостійну страву або як доповнення до м'яса.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1 баклажан
  • 3 помідори
  • 2 зубчики часнику
  • Оливкова олія
  • Базилік
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Баклажан очистіть від шкірки за допомогою "економки". Загорніть в харчову плівку і помістіть в мікрохвильовку на 3 хвилини.
  2. Помідори крупно наріжте і змішайте з подрібненим часником у великій мисці. Додайте сіль, перець, оливкову олію і перемішайте.
  3. Готовий і остиглий баклажан наріжте великими шматочками, викладіть в миску і перемішайте. Перед подачею додайте листя базиліка.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.